Duális képzés

Cégünk 2015-ben csatlakozott ehhez az egyfajta, a gyakorlati tapasztalatszerzést elősegítő oktatási formához, ami egész pontosan azt jelenti, hogy az elméleti képzés egy, a hallgató által választott, duális képzési profilú felsőoktatási intézményben zajlik, a gyakorlati tudás átadása ezzel párhuzamosan nálunk, vállalati környezetben történik.

A programban részt vevő hallgatók a szaktudás megszerzésén felül bepillantást nyerhetnek működésünkbe, megismerve a szakma fortélyait – így a tanulmányaik befejezésekor pedig már olyan szakmai gyakorlatot tudnak felmutatni, mely számottevő előnyt jelenthet karrierjük azonnali elindításában.

A legjobban teljesítő hallgatóknak a képzés zárásakor munkaszerződést kínálunk.

Milyen előnyökkel jár a képzés a hallgatók számára?

A duális képzés számos előnnyel járhat, nem árt azonban előre felkészülni, hogy mire is számíthat a jelentkező pontosan. A duális program keretében kiemelt jelentőségű, hogy a hallgatók mindennapi szakmai tudást szerezzenek, amelyet későbbi munkájuk során is alkalmazhatnak majd. Továbbá a vállalatok munkaszerződés alapján fizetéssel is díjazzák a hallgatókat (ez hetente minimum a kötelező minimálbér 15%-a), és béren kívüli juttatásokat (pl. Erzsébet-utalvány, lakhatási vagy utazási támogatás) is felajánlhatnak. A duális képzésben a tanulmányok teljes ideje alatt fizetést kapnak a résztvevők; a havi juttatást ugyanis nemcsak a vállalatnál eltöltött idő alatt, hanem a szorgalmi időszakban is megkapják. A nappali tagozatos hallgatók emellett minden olyan juttatásra is igényt tarthatnak, melyre más főiskolások, egyetemisták jogosultak. A hallgatói munkaszerződés a diploma átvételekor jár le, ezután sem a cégnek, sem a hallgatónak nincsenek egymással szemben kötelezettségei. A legjobb esetben a vállalat a továbbiakban is foglalkoztatja a képzés során megismert hallgatót; azonban függetlenül attól, hogy létrejön-e további együttműködés, a kapott juttatásokból a hallgató semmit sem köteles visszafizetni.

Hogyan lehet jelentkezni duális képzésre?

Duális képzésre kétlépcsős felvételi eljárás során lehet bekerülni: a jelentkezők a központi felvételi eljárás során felvételt nyerhetnek a választott felsőoktatási intézménybe, emellett vállalatunk saját kiválasztási eljárása során dönt arról, hogy mely jelentkezőket fogadja.

Ennek első lépése, hogy a felvételi jelentkezéssel együtt vállalatunkhoz is jelentkezni kell önéletrajz küldésével a hreger@emerson.com email címre.

Ezt követően júniusig bezárólag a vállalat a jelentkező hallgatókat személyes interjúra hívja. Az interjús napon tesztkitöltés, gyakorlati feladat és személyes elbeszélgetés várja a leendő hallgatókat.

A duális képzésben részt vevő vállalatoknak legkésőbb a sorrendmódosítási határidőig értesíteniük kell a felvételizőket a kiválasztás eredményéről, hogy a jelentkezők ennek ismeretében módosíthassák adatlapjukat.

Csatlakozz hozzánk, ha partner egyetemeink alábbi képzésein tervezel továbbtanulni:

Eszterházy Károly Katolikus Egyetem (Eger)

 • Programtervező informatikus alapképzés (Bsc)
 • Gazdaságinformatikus alapképzés (Bsc)

Debreceni Egyetem

 • Gépészmérnök képzés (Bsc-Msc)
 • Járműipari folyamattervező szakirány (Bsc)
 • Villamosmérnök alapképzés (Bsc)
 • Műszaki menedzser mesterképzés (Msc)

Miskolci Egyetem (University of Miskolc)

 • Gépészmérnök képzés (Bsc-Msc)
 • Mechatronikai mérnök alapképzés (Bsc)
 • Ipari termék- és formatervező mérnöki alapképzés (Bsc)
 • Logisztikai mérnök alapképzés (Bsc)
 • Villamosmérnök képzés (Bsc-Msc)
 • Műszaki menedzser képzés (Bsc-Msc)

További általános információ: dualisdiploma.hu

Várjuk jelentkezéseteket!