Alapkőletétel

2024. February 19. 08:25

Az építkezés már folyamatban; megkezdődött a toborzás a két év alatt betöltendő, több mint 200 pozícióra.

EGER, MAGYARORSZÁG, 2021. április 29. – A globális technológiai és mérnöki vállalat, az Emerson ma újabb részleteket osztott meg a kormányzat helyi képviselőivel egri gyárának bővítésével kapcsolatban. A folyamatban lévő beruházás megduplázza majd a vállalat helyi gyártókapacitását és további, mintegy 200 munkahelyet hoz létre – többek között mérnök, szerelő és logisztikai munkakörökben – két év leforgása alatt. A bővítéssel az egri telephely az Emerson nagyobb gyártóegységeinek egyikévé válik Európában.

A projekt az Emerson globális üzleti stratégiájának része, melynek célja, hogy a termékek regionális, költséghatékony helyszíneken történő gyártásával, az elérhető szakképzett munkaerő és kiváló logisztikai adottságok hasznosításával szolgálja ki vevői szükségleteit és erősítse meg ellátási láncait. Az Emerson egri telephelyén AVENTICS márkanév alatt forgalmazott pneumatika hengerek és szelepek készülnek, amelyeket az ipari automatizálás és a haszongépjármű ipar széles körben használ fel. 2020-ban az Emerson mintegy 520 munkavállalót foglalkoztatott egri gyáregységében.

A telephelybővítési projektet a Heves Megyei Kormányhivatal, mint építésügyi hatóság 2020. október 6-án hagyta jóvá. Az építési munkálatok 2021. február közepén kezdődtek és a tervek szerint az új gyáregység 2021. szeptember végére használatba vehető.

“Az Emerson azon döntése, hogy befektet az egri gyáregységének bővítésébe, nagyszerűen tükrözi munkatársaink kiváló munkáját, akik az ügyfelek igényeinek megfelelő, minőségi termékeket gyártanak” – nyilatkozta Gödri István, az Emerson Automation FCP Kft. ügyvezető igazgatója. “Köszönjük az egri önkormányzatnak az építésügyi engedélyek iránti kérelmek felülvizsgálata és jóváhagyása során tanúsított támogatását. Izgatottan várjuk a telephelybővítési projekt átadását, amellyel hozzájárulhatunk az egri gazdaság élénkítéséhez.”

A projekt 10 500 m2 hasznos területtel egészíti ki az Emerson meglévő telephelyének 13 400 négyzetméternyi alapterületét. Az új felépítmény részeként elkészül egy további egyszintes gyártó, logisztikai és raktározási terület, illetve egy kétszintes, irodákat és kutatási-fejlesztési tesztlaboratóriumot magába foglaló épületrész. Az új épület fenntartható, energiahatékony megoldásokkal készül, többek között LED világítást, a létesítmény fűtési szükségleteinek akár 25%-át is megújuló energiával biztosítani képes hővisszanyerő rendszert, illetve olyan építészeti megoldásokat tartalmaz, amelyek maximalizálják a természetes fényt a mesterséges világítási igények csökkentése érdekében. Az építési projekt kivitelezése hozzávetőlegesen 4,55 milliárd forintba kerül majd.

A gyártásbővítési projekt előrehaladásával párhuzamosan az Emerson folyamatosan teszi közzé nyitott pozícióit és kezdi meg az interjúztatási folyamatokat. A következő két évben várhatóan mintegy 200 új pozíciót kínálnak betöltésre mérnöki (kutatás-fejlesztési, minőségügyi és gyártástámogató mérnök), gyártási (gépkezelő, szerelő), logisztikai és egyéb területeken. Az aktuális állásajánlatokkal kapcsolatban tájékozódni a https://www.emerson.com/hu-hu/careers oldalon lehet és a jelentkezéseket a hreger@emerson.com címre küldhetik az érdeklődők.

Az alapkőletételi eseményen részt vett Mirkóczki Ádám, Eger Megyei Jogú Város polgármestere; Dr. Pajtók Gábor kormánymegbízott; Dr. Juhász Attila Simon, a Heves Megyei Közgyűlés elnöke és Dr. Bánhidy Péter, a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.

A mai tájékoztatót követően a meghívott köztisztviselők az Emerson egri vezetőségével közösen egy időkapszulát – egy, az egri gyárban készült pneumatika hengert – helyeztek el az új épület alapjába. Az időkapszula a vállalat jelenlegi munkavállalóinak teljes listáját, az épület fényképét, illetve a helyi napilap egy példányát tartalmazta.

Az Emerson 2018-ban vásárolta meg az AVENTICS-et és integrálta globális fluidtechnikai portfóliójába a márkát. Az Emerson így kibővített kínálata az egyik legszéleskörűbb fluidtechnikai és pneumatikai eszközportfóliót hozta létre, magába foglalva érzékelőket és felügyeleti rendszereket, amelyek növelik a rendelkezésre állási időt és hatékonyságot, emelik a biztonságot és optimalizálják az energiafelhasználást.

#  #  #

Az Emerson-ról 

A St. Louis, Missouri központú amerikai Emerson (NYSE: EMR), egy globális technológiai és mérnöki vállalat, amely innovatív megoldásokat kínál az ipari, kereskedelmi és lakossági ügyfelek számára. Automatizálási Megoldások (Automation Solutions) üzletág a folyamat-, hibrid- és egyedi gyártókat támogatja a termelés maximalizálásában, a munkatársak biztonságát és a környezet védelmét szem előtt tartó megoldásokkal, miközben ezeknek a technológiáknak köszönhetően optimalizálható az energia- és üzemeltetési költségek. Kereskedelmi és Lakossági Megoldások (Commercial & Residential Solutions) üzletág az emberi kényelem és egészség biztosításában, az élelmiszerek minőségének és biztonságának megőrzésében, az energiahatékonyság növelésében és a fenntartható infrastruktúra kialakításában nyújt támogatást. További információk az Emerson.com weboldalon érhetőek el.