Menü
Témakörök
AVENTICS
AVENTICS
AVENTICS Hungary

Duális képzés – az Alkotók gyárában

HR
0

Az AVENTICS Hungary Kft. Eger városában az elsők között kapcsolódott be a duális felsőoktatási képzésbe. Több, mint 50 éves múltunkra visszatekintve, kollégáink között nemcsak a fiatal, hanem az idősebb generáció tagjai is jelen vannak, így a folyamatos fejlesztés mellett természetesen fontosnak tartjuk a már meglévő tudás átadását is.

Emerson_5

A duális képzés erre kiváló megoldás, amely Európa több országában működik már évek óta. Ebben a képzési formában lehetőség nyílik arra, hogy a tanulók elméleti tudásukat gyakorlati tapasztalatokkal is kiegészítsék, már a tanulmányaik kezdetétől fogva.

Az itt töltött évek során megismerve vállalatunkat, az itt folyó munkát, már a diploma megszerzésének időpontjában zsebedben lehet egy velünk megkötött munkaszerződés!


Miért érdemes minket választani?

 

 • Betekinthetsz vállalatunk mindennapjaiba
 • A szakmai fejlődésedhez vállalatunk elismert szakemberei adnak segítséget
 • Támogató környezetben tanulhatsz
 • Segítünk a szakdolgozati témád kiválasztásában és megírásában
 • A képzés teljes ideje alatt ösztöndíjat kapsz

 

Mely képzések esetén választhatod cégünket?

 

Olyan fiatal érettségizett vagy érettségire készülők jelentkezését várjuk, akik a következő képzések iránt érdeklődnek.

Miskolci Egyetem

 • Gépészmérnök alapképzés (Bsc)
 • Mechatronikai mérnök alapképzés (Bsc)
 • Ipari termék – és formatervező mérnöki alapképzés (Bsc)
 • Gépészmérnöki mesterképzés (Msc)

 

Eszterházy Károly Egyetem

 • Programtervező informatikus alapképzés (Bsc – Eger)
 • Gazdaságinformatikus alapképzés (Bsc – Eger)
 • Pénzügy-számvitel alapképzés (Bsc – Gyöngyös)

 

Debreceni Egyetem

 • Gépészmérnöki alapképzés, Járműipari folyamattervező szakirány (Bsc)
 • Gépészmérnöki mesterképzés (Msc)

 

Hogyan jelentkezhetsz hozzánk?

 

A duális képzésre a felsőoktatási intézményekbe való jelentkezés során a felvi.hu elektronikus rendszerében lehet jelentkezni. A központi felvételi eljárásban rendszerint minden évben február 15-ig kell benyújtani a jelentkezést a kiválasztott intézmény vagy intézmények megfelelő (duális képzés) szakára.

A felvételhez a ponthatár-húzás során az adott szakra meghatározott pontszámot kell elérni. Küldd el önéletrajzodat, egy motivációs levéllel és a kívánt képzési szak megjelölésével a hreger@emerson.com email címre.

A felvétel nem automatikus, a hallgatók kiválasztására egy személyes interjún kerül sor, minden évben július első napjaiban. A felvételi eredményről július közepéig tájékoztatjuk a jelentkezőket.


Mi vár rád, ha Téged választottunk?

 

Hallgatói munkaszerződést kötünk, melyben rögzítjük a járandóság, a szabadság és a cégnél eltöltendő idő mennyiségét is. Vannak alapszabályok, melyeket be kell tartani. Ennek értelmében a gyakorlati idő a képző intézményben eltöltött összes időnek legalább 80%-át el kell érnie, illetve két felsőoktatási intézményi szakasz után egy vállalati gyakorlati szakasznak kell következnie. Szintén alapszabály, hogy munkavállalóként a duális képzésben résztvevő hallgatónak havi juttatás jár, amelynek mértékét törvény szabja meg: a cégnek legkevesebb  a minimálbér 65%-át kell fizetnie havonta. Ez a juttatás a tanulmányi idő alatt minden hónapban jár, tehát főiskolai szorgalmi időszakok alatt is. Hallgatóként évente 4 hét szabadság illet meg, melyet a vizsgaidőszak és a nyári hónapok alatt adunk ki.


További kérdésed van?

 

Kriston Adrienn kolléganőnk szívesen áll rendelkezésedre a +36 36 531-615-ös telefonszámon, vagy az adrienn.kriston@emerson.com e-mail-címen.

Ha többet szeretnél megtudni a duális képzésről, az alábbi oldalakat ajánljuk figyelmedbe:


Címkék: