Menü
Témakörök
Math Dániel
Math Dániel
értékesítő mérnök
AVENTICS Hungary

A Doroti Pack Kft. pneumatikus működésű hőformázó gépe

Trendek és témák
0

A magyarországi Doroti Pack Kft. több mint 20 éve specializálódott a korszerű csomagológépek gyártására és szervizelésére. Fókuszuk a kiváló minőségű csomagológépek fejlesztésére, gyártására és értékesítésére irányul, beleértve a DorPack hőformázó gépek sorát is, amelyeket gyakran használnak élelmiszerekhez, például friss húshoz, halhoz, tejtermékekhez, pékárukhoz, cukrászati termékekhez és készételekhez. A Doroti Pack úgy döntött, hogy az Emerson AventicsTM pneumatika alkatrészeit a legkorszerűbb hőformázó gépbe helyezi az optimális termelékenység és minőség érdekében, mellyel garantálják a gép élettartamát is.

Az egyedi igények találkozása a gépgyártással

Minden DorPack hőformázó gép egyedi kialakítású, hogy megfeleljen az ügyfelek speciális igényeinek és a termék paramétereinek. A fő termékcsaládon kívül a Doroti Pack mérnökei kifejlesztettek egy címkézési rendszert és egyéb, a működés számára elengedhetetlen tartozékokat, például egy automatikus rakodórendszert.

A hat-tíz méter hosszú DorPack hőformázó gépek egyszerű felépítésűek, rozsdamentes acélból készültek, energiatakarékosak és a higiénikus működés érdekében könnyen tisztíthatók. A csomagológépek alkalmasak a különböző védőgázokkal való csomagolásra, ahol a gáz általában szén-dioxid, nitrogén vagy oxigén keveréke. Ezenkívül a csomagolás vákuum alatt is elvégezhető, ami így a levegő eltávolításával megnöveli a termék eltarthatósági idejét. Ez lelassítja az élelmiszer mikrobiális romlását, jelentősen meghosszabbítva a lejárati dátumot. A hőformázó gépek fóliaszélessége általában 420 és 600mm közötti, ami lehetővé teszi a különböző élelmiszerméretek csomagolását.

DorPackPackagingMachine

Működés közben a DorPack hőformázógépek számos funkciót hajtanak végre gyors egymásutánban. A műanyag tekercseken érkező fóliát a szállító lánc behelyezi a formázószerszámba, mely pneumatikus henger segítségével végzi el a formázás feladatát. A fóliát előmelegítik és hűtött formába helyezik vákuummal vagy sűrített levegővel. A fólia így elnyeli az öntőforma alakját úgy, hogy a terméknek megfelelő formájú tálca kialakuljon. A terméket a tálcába helyezik, amely egy második formába kerül. Az itt található zárószerszámot szintén pneumatikus hengerek működtetik. Vákuumszivattyúk alkalmazása esetén a gép kevesebb mint 5 mbar-ra csökkentheti a nyomást, ha szükséges, a védőgáz a csomagolásba kerül, majd a tálca és a felső fólia hegesztésével készre van csomagolva. Ezután a termék a címkéző állomásra jut, ahol a címkék tetszőlegesen a csomagolás aljára vagy tetejére helyezhetők, igény szerint akár azt a gépen nyomtatva. Ezután a csomagot a végső állomáshoz szállítják, ahol a csomagok szétválasztását vagy vágását szintén pneumatikus hengerek végzik, majd a kész csomagokat a szállító pálya a gépből kivezeti.

 

Élelmiszercsomagolási követelmények a pneumatikában

A Doroti már sok éve kizárólag az Emerson AventicsTM pneumatika alkatrészeire és rendszereire támaszkodik. Az iparági szektor szakértőjeként ismeri az élelmiszer- és italfeldolgozásra és csomagolásra vonatkozó különleges követelményeket, a különböző higiéniai környezetekben használható komponenseket.

A DorPack hőformázó csomagoló gépekhez a Doroti az AventicsTM PRA (ISO 15552) hengercsaládot, illetve a hozzá tartozó felfogatásokat és kiegészítőket használja. A hengerek függőlegesen működtetik az emelőszerkezeteket és a vágóeszközöket. A DorPack gépek négy vagy hat darab PRA hengert használnak az ügyfél igényeitől függően.

Az AventicsTM PRA profilhenger a hosszú életciklust fókuszban tartva „ideális csillapítást” tesz lehetővé, optimális ciklusidőt biztosítva, csökkenti a löketvégi igénybevételt, a rezgést és a zajt. Az ideális csillapítás előnyeiről Pallang Sándor, a Doroti Pack Kft. ügyvezető igazgatója és tulajdonosa így nyilatkozott: „A PRA hengerek jó higiénikus kialakítással rendelkeznek, és nincs szükség további érzékelő felfogatás szerelésére, mert azt könnyedén lehet illeszteni a hengerprofilba. Tapasztalataink alapján a PRA család nagyon könnyen elérhető, mert a sztenderd méretek raktárról szállíthatók.”

AVENTICS_PRA_AVENTICS_0

A legújabb gépekkel a Doroti az Emerson AventicsTM AV05 (Advanced Valve) szelepsziget családját is aktívan használja az AES (Advanced Electronics System) rendszerrel kiegészítve, amely további Ipar 4.0 lehetőségeket kínál, melyek egyre fontosabbak az élelmiszer- és italgyártásban.

Kifejezetten az ipari automatizálási alkalmazások széles körének lefedésére tervezett AventicsTM AV szelepek kompakt felépítéssel rendelkeznek, nagy keménységű polimerekből készülnek és 700 Nl/min átáramlási értékkel rendelkeznek. A szelepek D-Sub csatlakozással vezérelhetők 25 vagy 44 tűvel, AES szelepelektronikával vagy integrált I/O-Link interfésszel. Az AES minden közös terepi busz- és Ethernet protokollt támogat. Szükség esetén a kisebb, 300 Nl/min áteresztésű AV03 verziót ugyanabba az AV05 szelepvonalba lehet integrálni azonos vezérléssel, így a kisebb áramlást igénylő eszközök nagyobb hatékonysággal tudnak működni és jelentős megtakarítási költség érhető el.

Aventics AV05 Valve Manifold

Az AV05 kapcsolási ideje kevesebb mint 13 milliszekundum az összes szelepfunkciónál, így a rövid ciklusokhoz biztosított a rendkívül dinamikus működés. Az AV03 kapcsolási ideje nyolc milliszekundum. Az AV sorozatú szelepek megfelelnek az IP65-ös védelemnek, lehetővé téve a szeleprendszer decentralizált elhelyezését, még a vízcseppeknek kitett környezetében is. Legfeljebb 128 mágnestekercs és 10 I/O modul támogatott egy-egy szeleprendszerben. A DorPack gépek szelepei hengereket, különböző formázási és hegesztési folyamatokat és más pneumatikus rendszereket vezérelnek.

 

Hosszú élettartamra tervezve

Az Emerson AventicsTM AV-szelepei több mint 150 millió ciklussal hosszú élettartamot biztosítanak, szükség esetén pedig könnyen alkalmazhatók az Ipar 4.0 rendszerekhez. Például az AES vezérlő könnyen összekapcsolható egy IoT gatewayjel vagy hubbal, mint például az AventicsTM Smart Pneumatics Monitor, hogy adatokat és információkat gyűjtsön. Külön igényre ez a modul figyelemmel kíséri például az energiafogyasztást vagy a pneumatikus alkatrészek kopását. Az adatok elemzése után a felhasználók szabadon dönthetnek az energiahatékonysági kérdésekről, akár arról, hogy adott esetben minimálisra csökkentsék a gép állási idejét a megelőző karbantartással, a komponensek várható élettartamára vonatkozó adatok elemzésével.

Az online AventicsTM konfigurátorok használatával a Dorotinál csökkentették az alkatrészek tervezési idejét. A konfigurátorok időt takarítanak meg azáltal, hogy könnyedén megadják a választható és beépíthető opciókat méretezve, beleértve a henger, szelep és levegőelőkészítő tartozékokat is. A tervező ezt követően azonnal megkapja a komplett összeállításhoz tartozó cikkszámot, továbbá letölthet 2D/3D CAD fájlokat, PDF dokumentációt, pótalkatrész készlet információt stb. Az újonnan konfigurált cikkszám be van töltve a pneumatika beszállító SAP rendszerébe, mellyel árajánlat kérhető és rendelés bonyolítható.

A gyárilag összeszerelt és tesztelt AventicsTM AV05 szelepszigeteket az installáláshoz immár készre szerelve szállítják, így a cég időt takarít meg a gépek üzembe helyezésével. Ezen túlmenően a szelepek terepibusz-csatlakozásával ellátott AES elektronika optimális kommunikációt biztosít a vezérlő, a működtető és a gépi perifériák között. A hatékony kommunikáció csökkenti a gép építési idejét és a hibaelhárítást is.

A Doroti Pack gépeinek kifinomult és jól átgondolt automatizálása lehetővé teszi, hogy az operátorok egy gombnyomással váltsanak át különböző termékekre, méretekre és típusokra. Az átállás során a gépvezérlő az új működési paramétereket az AES rendszeren keresztül küldi az AV05 szelepekhez, majd közvetlenül a formacsere után a gép 16 ütem/perc sebességre is felgyorsulhat.

 

A siker a sikerre épít

A Doroti régóta használja az immár az Emerson tulajdonába került AventicsTM pneumatikai termékeket, amelyekkel bizonyítottan hatékony és tartós csomagológépeket tud építeni. Ezen felül a végfelhasználó által végrehajtott megelőző karbantartás szükségessége minimális volt a pneumatikus alkatrészek megbízhatósága és a gépépítő által végrehajtott egyéb intézkedéseknek köszönhetően. A Doroti sikerei a gondos tervezésnek, logikus szerszám felépítésnek, cserének és könnyű átállásnak köszönhetőek.

 

További információért forduljon Math Dániel értékesítő mérnökhöz (daniel.math@emerson.com), vagy látogasson el a www.aventics.hu oldalra.


Címkék: