Menü
Témakörök
AVENTICS
AVENTICS
AVENTICS Hungary

Pneumatika roadshow-t indított az AVENTICS Hungary Kft. a hazai egyetemeken

Pneumobil
0

Országjáró egyetemi előadássorozatot szervez az egri Aventics Hungary Kft., az EMERSON Csoport tagja októberben, amely során tíz felsőoktatási intézményt látogat meg. A roadshow alkalmával a vállalat képviselői a pneumatikus technológia mellett a XII. Nemzetközi Aventics Pneumobil Versenyt is bemutatják a műszaki mérnökhallgatóknak, akik október 31-ig nevezhetnek a gépépítő versenyre. Ezúttal már három kategóriában állnak rajthoz a sűrített levegővel hajtott járművek, a normál kategória versenyszámainak győztesei és az „Aventics Legjobb Pneumobilja 2019” díj nyertese 500-500 ezer forintot vihet haza. A legutóbbi három év legeredményesebb egyeteme 1 millió forintos különdíjban részesül.

 

 

Pneumobil_2

A pneumatika történelmét, a technológia széleskörű felhasználhatóságát, az Internet of Things (IoT – Dolgok Internete) és az Industrial Internet of Things (IIoT – Ipari Dolgok Internete) alkalmazását mutatja be az Aventics Hungary Kft., az EMERSON Csoport tagja a műszaki egyetemistáknak szervezett előadássorozatában, amelyet október elején indított el a vállalat. A hagyományos őszi roadshow keretében ezúttal tíz felsőoktatási intézménybe látogatnak el a cég képviselői hazánkban, s a hallgatók a szakmai prezentációkon kívül megismerkedhetnek a 2019-es XII. Nemzetközi Aventics Pneumobil Verseny részleteivel is.

Pneumobil_1

Az egri vállalat 12. alkalommal hirdet versenyt mérnökhallgatóknak, pneumatikus hajtással rendelkező járművek tervezésére és kivitelezésére. Az egyetemi csapatok pneumobiljai ezúttal 2019. május 9-11. között mérhetik össze tudásukat az Érsekkertben, Egerben. Az országos roadshow kezdetével a nevezések is elindultak a gépépítő versenyre, a csapatok október 31-ig regisztrálhatnak legfeljebb 12 fős kerettel – amelyből 6 fő a versenyzői létszám – a www.pneureg.hu központi online felületen.

Pneumobil_5

A járművek 2019-ben már három kategóriában állhatnak rajthoz: a szenior és a normál kategória kiegészült a juniorokkal, ahová alapvetően olyan első és másodévfolyamos hallgatókból álló alakulatok nevezhetnek, akik először vesznek részt a versenyen, és új építésű járművel készülnek.

Pneumobil_4

A csapatok ezúttal is távolsági, ügyességi és gyorsulási futamokon indulnak, a zsűri a versenyszámok győztesei mellett összesítésben a legeredetibb konstrukciót és projektelképzelést is díjazza. A 2019-es Pneumobil Versenyen a normál kategória futamainak első helyezettjei és a műszaki kategória győztese is 500 ezer forintos pénzjutalomban részesül, a legutóbbi három év legeredményesebb egyeteme pedig 1 millió forintos különdíjat vihet haza. A fődíjat, az „Aventics Legjobb Pneumobilja 2019” címet a különböző versenyszámok első helyezettjei közül választja ki a szakmai zsűri, amiért a mostani kiírásban 500 ezer forintos pénzdíj jár.

Pneumobil_6

„Meglátásunk szerint a Pneumobil Verseny »járműépítési feladata« közelíti meg a legjobban egy célgép felépítését, és ezen keresztül kivételes összetettségével segítheti az Ipar 4.0 alkalmazásához szükséges komplex gondolkodásmód elsajátítását a leendő mérnökgenerációban – mondta el Gödri István, az Aventics Hungary Kft. ügyvezetője. – Elsődleges fontosságúnak tartjuk ugyanis a verseny keretében a résztvevő mérnökhallgatók szemléletformálását, amely során az Ipar 4.0 program irányába orientálhatjuk a résztvevőket. Éppen ezért az általános szervezési feladatok mellett folyamatosan dolgozunk azon, hogy a viadal technikailag is megújuljon és az ipari fejlődés trendjeit követve, az Ipar 4.0 elvárásainak megfelelve új szintre lépjen.”

Pneumobil_3

Gödri István azt is elmondta, hogy a technológiai megoldások fejlődésének köszönhetően tovább szigorodtak a szabályok, a járművek tervezésekor például már a lábtér védelme is elvárás, a sofőrt pedig kötelező négypontos biztonsági övvel rögzíteni. A bukósisak mellett a vezetőnek zárt cipőt, hosszú alsó- és felsőruházatot, kesztyűt kell viselnie. Az Aventics Hungary Kft. ügyvezetője arról is beszámolt, hogy a pneumatikus elemeket ezúttal is vállalatuk biztosítja a csapatoknak, a vezérléstechnikai eszközök pedig a National Instrumentstől érkeznek.

Pneumobil_7


Címkék: