Menü
Témakörök
AVENTICS
AVENTICS
AVENTICS Hungary

Csillapító hatás applikációval

Trendek és témák
0

Számos ügyfél használja az Aventics Cushioning Adjustment Toolt (CAT), amely megkönnyíti a munkahengerhez tartozó véghelyzet-csillapítás beállítását. Az Aventics most bemutatott egy CAT-alkalmazást, amely segítséget nyújt az ügyfeleknek megállapítani, mikor érik el a megfelelő beállítást.

AV_cat_2018

„A rosszul beállított hengerek jelentősen lerövidíthetik a saját élettartamukat és káros rezgéseket generálhatnak a teljes berendezésben” – magyarázza Norbert Fortmann, az Aventics mérnöki fejlesztésekért és hajtóművekért felelős igazgatója.

Az állítható pneumatikus csillapítással viszont könnyedén kiküszöbölhető ez a probléma, ráadásul segít, hogy a lehető legegyszerűbben elérjük az optimális eredményt. Az Aventics Cushioning Adjustment Tool (CAT) alkalmazásának köszönhetően mindössze néhányszor kell elforgatni a csavart, hogy a munkadarab tömege és kinematikája függvényében megkapjuk a csillapítás megfelelő beállítását.

AVE_CAT_All

További információ az okostelefonon

A „CAT by AVENTICS” alkalmazás megjeleníti a dugattyú sebességére és az aktuális hengercsillapítás jellemzőire vonatkozó információkat. Ha a henger megfelelően van beállítva, az ideális csillapítási görbe állandóan csökkenő dugattyúsebességet mutat, miután a dugattyú visszahúzódott a pneumatikus csillapításba. A túlságosan meredek görbe – hirtelen megállásokkal vagy rezgéssel a véghelyzetben – a hibásan beállított csillapítást jelzi.

A CAT és a kísérőalkalmazás segítségével a felhasználók teljes mértékben kihasználhatják az Aventics-hengerek kiváló tulajdonságait a rendszerben, mivel helytelen beállítások többé nem fordulnak elő. A CAT az Aventics PRA, CSL-RD, MNI, ICL, ITS, TRB és CCL hengersorozatok tesztelésére és ellenőrzésére használható. Az eszköz az Aventics számos mérnöki és összeszerelő eszközének palettáját bővíti.


Címkék: