Menü
Témakörök
AVENTICS
AVENTICS
AVENTICS Hungary

Földön, vízen, levegőben

Trendek és témák
0

Az Aventics Hungary Kft. rugalmasságára jellemző, hogy fuvarszervezési csoportjának segítségével minden esetben igyekszik megtalálni a megfelelő megoldást a szállítás terén, amelynek köszönhetően már a második évben húsz százalékkal csökkentek a költségek.

Truck

Fontos pillanat volt cégünk életében, amikor 2015. január 1-jén bevezették az EKÁER-törvényt. A vállalatok válaszúthoz érkeztek az áruszállítás terén, és bár többen maradtak a korábban bevált módszernél, és központi tender eredményeként a beszállítóik maguk szervezték a szállításokat, az Aventics Hungary Kft. végül úgy döntött, hogy házon belül keres megoldást. Vállalatunknál ezért fuvarszervezési csoportot hoztunk létre.

„Elsődleges célunk az volt, hogy megfeleljünk a törvénynek, továbbá biztosítsuk a túlélésünket – árulta el Gácsi Rita csoportvezető. – Eleinte nehézségeink adódtak a bizalmatlanság miatt, ám idővel rohamosan javult a helyzet. Olyannyira, hogy a második évre már tökéletesen kialakult a rendszer, amelynek köszönhetően húsz százalékkal csökkentek a költségek, s ezt azóta is tartjuk.”

Az Aventics 2014-es önálló vállalatcsoporttá alakulását követően lehetőség nyílt kiválasztani, mely szállítmányozó partnerekkel szeretnénk együttműködni Egerben. Az Aventics Hungary Kft. jelenleg 650 beszállítóval dolgozik együtt, és minden fuvar egyedi esetnek számít. Ahogy a termékmegrendelésnél sem a tömeggyártás, hanem az egyedi megoldások kis szériás gyártása vállalatunk nagy erőssége, úgy a fuvarszervezés esetében is igyekszünk a különböző igényeknek megfelelni, illetve megtalálni a megfelelő megoldást.

„A szállítmányozás számunkra valóban többet jelent, mint a feladótól eljuttatni az árut a címzettig – teszi hozzá Gácsi Rita. – Sok mindennel foglalkozunk, legyen szó alapanyag vagy késztermék szállításáról, ráadásul a húsz-harminc dekagrammos csomagtól kezdve a húsztonnás rakományig, termelő gépekig meglehetősen széles a skála. Emiatt pedig muszáj egyedileg megvizsgálni minden megrendelést, amihez elengedhetetlen a rugalmasság. Lehetőségünk van eldönteni, hogy a leggyorsabb, a legbiztonságosabb vagy a leginkább gazdaságos megoldásra van szüksége, mi pedig ennek az igénynek igyekszünk tudásunk szerint megfelelni, függetlenül attól, hogy milyen távolságra, mennyi idő alatt, milyen terméket kell elszállítani. Minden lehetőséget megvizsgálunk, legyen szó akár közúti, vasúti, tengeri vagy légi szállításról. Előfordulhat, hogy például tíz eurót tudunk alkudni az árból, de egy távol-keleti légi teherszállítás esetében akár hétezer euró is megtakarítható egyetlen fuvar esetében, ez azonban alapos körüljárást igényel. A legfontosabb a pontosság, a precizitás, így jóval tervezhetőbb a termelés, ráadásul mindent Egerből tudunk irányítani, még az Európán kívüli fuvarozást is.”

Az Aventics Hungary Kft. 2017-ben öt kontinensen, 33 országban összesen 12 ezer fuvart szervezett, amit több mint 1000 EKÁER-bejelentés és 531 szabadforgalomba helyezés kísért.


Címkék: