Menü
Témakörök
Gödri István
Gödri István
ügyvezető igazgató
AVENTICS Hungary

Különleges évet zárunk az idén

Trendek és témák
0

Számos esemény és ünnep színesítette idei évünket az AVENTICS Hungary Kft-nél. 2017-ben fél évszázados jubileumát ünnepelhettük az egri pneumatikagyártásnak, elnyertük az Év Gyára 2016 díjat, és tizedik alkalommal rendeztük meg Nemzetközi AVENTICS Pneumobil Versenyünket is.

Idei jubileumi évünk eredményekben és eseményekben gazdag volt. Azon felül, hogy ötvenéves a pneumatikagyártás Egerben és 10 éves a Pneumobil verseny, vállalatunk 2017-ben még tovább növekedett: 10 százalék feletti árbevétel növekedéssel zárjuk az idei évet, a tavalyihoz képest, létszámunk pedig több mint 50 fővel gyarapodott. 2016-ban felállított fejlesztési osztályunkon már 14 mérnök dolgozik, ez a szám pedig várhatóan jövőre megduplázódik. Létrehoztuk nemzetközi pénzügyi szolgáltató központunkat is, amely a vállalatcsoport európai képviseleteinek pénzügyi, számviteli feladatait látja el. Mindezeken felül számos pozitív impulzus ért bennünket: elnyertük az Év gyára 2016 címet, átadtuk első oktató termünket a Debreceni Egyetemen, minisztériumi felkérésre pedig megnyitottuk kapuinkat a Modern Gyárak Éjszakáján. A változásokra és kihívásokra is jól reagált szervezetünk: amikor plusz energiákra volt szükség, cégünk készen állt rá, hogy azokat felszabadítsa és mozgósítsa. Mindezért köszönettel tartozom kollégáimnak!

2008-ban elkezdtük digitalizálni vállalatunkat. Még nem volt szó akkor Ipar 4.0-ról – egyszerűen elindultunk ezen az úton, mert azt a fajta komplexitást, ami bennünket jellemez, már nem lehetett a hagyományos eszközökkel lekövetni. Harmincezer alkatrésszel dolgozunk, melyeket 600 beszállítótól kapunk, ebből pedig több mint 20 ezer különböző terméket állítunk elő úgy, hogy megrendeléseink 92 százaléka 50 darab alatti tétel. Ezek az adatok egyértelművé teszik, hogy rákényszerülünk folyamataink automatizálására, egyszerűsítésére. Mindemellett elindultunk a robotizáció irányába is, élünk az ipari internet adta lehetőségekkel, s így – a vevői és a tulajdonosi elvárásoknak is megfelelve – javítani tudjuk hatékonyságunkat, a minőséget, kiszállítási pontosságunkat, s ha ezt a hármat összekötjük, kijelenthetem, hogy versenyképességünket is. Egyszerű elvek mentén működünk: minden nap csak egy lépéssel kell többet megtennünk, mint a versenytársaink. S ha ezt tartani tudjuk, akkor a különbség hosszú távon látványos lesz a javunkra.

godri_istvan_004

Az idén ősszel meghatároztuk egri gyárunk következő négy évre szóló stratégiai irányait. Kitűztük azokat a célokat és célértékeket, melyeket szeretnénk elérni. Ezeket szem előtt tartva dolgozzuk ki a megvalósításukat támogató projekteket. Elsődleges célunk továbbra is versenyképességünk megtartása és növelése. Sokat változtak a körülmények a 2008-2011-es válság alatt és után. Vevőink elkezdtek gyakrabban, de kisebb tételeket rendelni, s ehhez kellett alkalmazkodnunk. Ennek eredményeként mára kivételes komplexitás, rugalmasság, gyorsaság és kiszolgálási színvonal jellemez bennünket, amely megkülönböztető jegyünkké vált.

A jó szakemberekért folytatott piaci küzdelmekben is szerencsésnek mondhatjuk magunkat. Akiket kerestünk, azokat sikerült is megtalálnunk. Mivel nem kampányszerűen, hanem egyesével vesszük fel dolgozóinkat, így minden egyes jövőbeni munkavállalónkra odafigyelhetünk, függetlenül attól, hogy a gyártásban vagy irodai területen dolgozik. Fontos számunkra, hogy akiket soraink közé választunk, illeszkedjenek ebbe a közegbe, készen álljanak a változásra, s akarjanak hozzátenni ahhoz az értékhez, amit itt teremtünk. Igényesek vagyunk a jelentkezőkkel szemben, talán ezért is ilyen alacsony nálunk a fluktuáció. Többször hallottuk már hozzánk ellátogató személyektől: számukra ez a vállalat az „alkotók gyára”. Kiváló képességű, elhivatott és fejlődés-orientált munkavállalók gyűjtőhelye. Minden munkatársunknak kreatív, igazi alkotó, sokrétű munkát kínálunk. Célunk, hogy kollégáinknak biztonságot nyújtsunk, legyenek anyagilag és szakemberként is megbecsülve, s az alkotás örömének elégedettségével fejezzék be munkájukat minden nap.

Havi gyárlátogatásaink keretében biztosítjuk a lehetőségét, hogy mind többen és mind jobban megismerhessenek bennünket, illetve azt a kreatív munkát, amit üzemünk falain belül végzünk. Hatalmas dolognak tartom, hogy Eger város, a város vezetése itt áll mellettünk és segédkezet nyújt, ha arra szükségünk van. Pozitív hozzáállásukat nem győzöm elégszer megköszönni! Idehozunk – ha kell a Dunántúlról – jó szakembereket, a város pedig lakásprogramjával abban segít, hogy itt is tudjuk tartani őket.

Ennyi mérföldkővel és élménnyel teli évünk zárásaként, áldott Karácsonyt és egészségben, sikerekben gazdag új évet kívánok minden kollégámnak és köszönöm elkötelezett munkájukat!!

(Fotó: Ebner Béla)


Címkék: