Menü
Témakörök
AVENTICS
AVENTICS
AVENTICS Hungary

Üzlet, tudomány és kutatás – Együttműködést tesz szükségessé az Ipari Dolgok Internete

Trendek és témák
0

Az AVENTICS stratégiai partnerként több mint egy éve csatlakozott a Lemgoban található Centrum Industrial IT (CIIT) kutatás-fejlesztési központhoz. Az első projektek befejeződtek és a CIIT fejlesztőivel és kutatóival folytatott együttműködés hamarosan kibővül. Az AVENTICS az Ipari Dolgok Internetével kapcsolatos tevékenységekre kíván összpontosítani.

Az AVENTICS együttműködik a CIIT kutatási közösséggel

Az Ipari Dolgok Internete az ipari környezetben lévő valamennyi összetevő és rendszer összekapcsolására összpontosít. Ez egy olyan kihívás, amelyet egyetlen személy vagy vállalat nem tud kezelni, ehelyett együttes erőfeszítésre van szükség. Végső soron valamennyi összetevőnek képesnek kell lennie arra, hogy kommunikáljanak egymással. Ez azt jelenti, hogy olyan környezetre van igény, melyben a vállalatok együtt tudnak működni tesztelésben és kutatásban egyaránt.

Mikor az Ipari Dolgok Internete szóba került, az AVENTICS felismerte, hogy a témakör előmozdításához együttműködés szükséges. Az üzleti élet, a tudományok és a kutatás területéről érkező partnerek számára a Centrum Industrial IT kutatás-fejlesztési központ (CIIT) lehetőséget biztosít arra, hogy a szereplők egy helyen végezhessék az alapkutatásokat és fejleszthessék a termékeket mindaddig, amíg azok készen nem állnak a piaci bevezetésre. Cégcsoportunk először a 2015. évi Hannoveri Vásáron került kapcsolatba a CIIT-vel és 2016. február 2-án kezdtük meg együttműködésünket.

AV_CIIT_001

Egy szövetség és kutatási közösség egyesített erői lehetővé teszik számunkra azt, hogy megvitassuk az ötleteket, majd pedig azonnal kipróbáljuk őket a közeli SmartFactoryOWL-ben, a Fraunhofer lemgoi kutatási- és bemutató gyárában és az Alkalmazott Tudományok OWL Egyetemén. Az AVENTICS számára a CIIT ideális partner, hogy az Ipari Dolgok Internetének összefüggésében a piaccal összhangban megoldásokat dolgozzunk ki. Másrészt pedig a pneumatika szakértőiként kiegészítjük a kutatási közösség portfolióját. „Az AVENTICS-ben egy olyan partnerre tettünk szert, amelynek a kompetenciái kiegészítenek bennünket az intelligens pneumatika területén” – mondta Jürgen Jasperneite professzor, a Fraunhofer Ipari Automatizálási Alkalmazási Központ (IOSB-INA) vezetője, a CIIT egyik társ-kezdeményezője. Sybille Hilker, a CIIT ügyvezető igazgatója pedig hozzátette: „Az a tény, hogy egy olyan globális szereplő, mint az AVENTICS immár elkötelezett partner, hozzájárul szakértelmünkhöz és jól mutatja, hogy a lemgoi helyszínnek az IT és az automatizálási technológia területein játszott kulcsfontosságú szerepe nemzetközileg is ismert.

A CIIT-ben lévő tagságunk azt is jelenti, hogy az AVENTICS-nek ugyancsak vannak irodái Lemgoban. Jelenleg ezeket konkrét projektek foglalják el, de azzal is tervez cégcsoportunk, hogy állandó jelleggel állomásozzanak itt kollégáink, akiket majd minden itt történő dologba be fognak vonni. Cél, hogy munkatársaink valóban hosszú távon tudjanak dolgozni az egyes témákon.

Az első projektek lezárultak

Az AVENTICS immár két projektet is befejezett a CIIT-nél. A helyi Fraunhofer Intézettel együtt cégcsoportunk egy olyan tanulmányt végzett, amely azt vizsgálta, hogy miként tudná a vállalat optimális módon bevezetni az Ipari Dolgok Internetét. A Fraunhofer megváltoztatta a piacról alkotott véleményünket: a pneumatikai összetevők esetében gazdasági tényezőket is figyelembe kell venni, el kell mozdulni az energiahatékonyság, a megelőző karbantartás, valamint a termékek fokozott rendelkezésre állásának irányába.

A második projektben az AVENTICS a Boge Kompressoren-nel működött együtt, akiket a CIIT mutatott be. Hasonlóképpen, a Boge is szeretett volna kidolgozni egy intelligens sűrített levegős hálózatot a kompresszoraikkal, az AVENTICS pedig rendelkezett ehhez a tökéletes pneumatikával. A legjobb eredményt akkor lehet elérni, ha a fogyasztók és gyártók közvetlenül kommunikálnak, amely az intelligens hálózatokkal rendelkező energetikai iparban már bevett gyakorlat. Ez az ötlet 2016 novemberében merült fel, és a 2017. évi Hannoveri Vásáron a Boge standján már közös bemutatót tudtunk tartani. Az integráció során a CIIT specialistái jelentős támogatást nyújtottak.

A CIIT-vel közös követőprojektek már előkészületben vannak: anomália-észlelés összetevő szinten és különböző gyártmányok összetevőinek az integrálása hálózatos rendszerekbe. A CIIT és a szomszédos SmartFactoryOWL ideális fejlesztési és tesztelési környezetet kínálnak cégcsoportunk jövőbeni projektjei számára.


Címkék: