Menü
Témakörök
Gödri István
Gödri István
ügyvezető igazgató
AVENTICS Hungary

Megújult lakásokkal szolgáljuk az egri munkahelyteremtést

Támogatás
0

Eger Önkormányzata és az Aventics Hungary Kft. együttműködésével valósul meg több társasházi lakás korszerűsítése a közel kétszáz lakásos Garzonház felújítási projektben. A támogatással egri gyárunk az ország egész területéről érkező mérnököknek, nívós letelepedési csomag keretében kínálhat lakhatási hozzájárulást. Erre a jövő évben szükség is lesz, hiszen bővülő fejlesztési osztályunk dolgozói létszáma a 2018-as évben várhatóan megduplázódik.

Az Aventics Hungary Kft. nyolc lakás emeltszintű felújítását vállalta magára a megközelítőleg ötszáz egri lakosnak otthont adó Rákóczi úti Garzonházban. Habis László, Eger polgármestere az első, felújított lakások bemutatása kapcsán elmondta, hogy példaértékűnek tartja a közös programot, hiszen ennek nyomán – első lépésben – tíz fiatal mérnök térhet vissza, illetve telepedhet le a városban. „Egy olyan vállalattal működünk most együtt, amely méltó módon képviseli az 50 éves egri pneumatikai gyártás örökségét és több tízezer termékével széles körben ismert a nagyvilágban” – tette hozzá a városvezető.

IMG_9102_resize

Köszönet illeti az egri városvezetést azért, hogy az Aventics Hungary Kft. rendelkezésére bocsátotta a lakásokat, felismerve, hogy a jól képzett munkaerő megtalálása és Egerben tartása, letelepedésük segítése az önkormányzat és vállalatunk közös érdeke. Cégünknél egy világszínvonalú fejlesztési központ létrehozására törekszünk. Rendszeresen érkeznek speciális vevői megrendelések vállalatunkhoz egyedi komponensekre, egyedi igényekkel, amelyekhez kapcsolódó fejlesztési feladatokkal tavaly óta immár a hazai konstrukciós csapatunk foglalkozik. Az új osztály ezek mellett termék áttelepítési projektet is támogat, illetve technikai dokumentációkat készít a gyár részére. A fejlesztési osztályon jelenleg tizennégy mérnök dolgozik, a feladatok bővülésével párhuzamosan a konstruktőri csapat létszáma a jövő év végére várhatóan megduplázódik és bízunk benne, hogy a későbbiekben tovább nő majd.

IMG_9076_resize

A hazai vállalatoknak a jelenlegi munkaerőpiaci helyzetben azzal is szembesülniük kell – köztük cégünknek is -, hogy a megfelelő szakemberek megtalálása egyre nagyobb kihívást jelent. Az ezeken az ingatlanokon keresztül nyújtott lakhatási támogatás fontos vonzerőt jelent a fiatal, kvalifikált szakemberek számára és lehetővé teszi, hogy az ország bármely pontjáról városunkba, cégünkhöz csábítsuk és itt is tartsuk a fiatal mérnököket.


Címkék: