Menü
Témakörök
Laurinyecz Csaba
Laurinyecz Csaba
minőségirányítási vezető
AVENTICS Hungary

Túl egy újabb sikeres TS felügyeleti auditon

Minőség
0

Autóipari beszállítóként, egri üzemünknek meg kell felelnie az ágazatban elvárt szigorú szabályozásoknak. A rendkívüli iparági elvárásokkal állandó magas minőséget és pontos szállítást követelnek meg tőlünk ügyfeleink, hiszen ezen termékeink nem raktárkészletre, hanem Egerből egyenesen vevőink szerelősoraira kerülnek.

Működő minőségirányítási rendszer segítségével egy vállalat meghatározza, hogy a tevékenységi területén mely előírásokat kell teljesítenie a vevőelégedettség- és a hatékonyság növelése érdekében, illetve hogyan biztosítható az egyes szervezeti egységek közötti kapcsolódási pontok megfelelő együttműködése.

Az ISO/TS 16949 műszaki specifikáció egy közösen kidolgozott szabvány, amely világszerte egységes követelményeket támaszt az autóipar szereplői által működtetett minőségirányítási rendszerekkel szemben. Valamennyi vevő elfogadja az ISO/TS 16949 szerinti rendszer-tanúsítást, amely a teljes beszállítói láncban alkalmazható a szériagyártásban, az alkatrészgyártásban, a gépjárműgyártásban és a szolgáltatások területén, mint például a hőkezelés, festés, galvanizálás esetében.

AV_TS_audit_2017

 

Sokadik ISO/TS16949 járműipari auditunkat tudhatjuk a hátunk mögött, így többéves tapasztalat segített bennünket mind a felkészülésben, mind pedig a lebonyolításban, hogy gördülékenyen vegyük az akadályokat.

Egri üzemünknél mindössze néhány enyhe eltérést dokumentált az auditor, melyeket pár hét alatt sikerült is rendezni. Az idei TS audit volt az utolsó, hiszen jövőre már az új IATF 16949 szabvány szerint kell lefolytatni a felülvizsgálatot. Ebbe az új IATF specifikációba – megváltoztatott struktúrával – számos új követelményt illesztettek be a szabványalkotók, melyek új kihívások elé állítanak bennünket. Komolyan vettük a feladatot, időben elkezdtük a felkészülést, ezért magabiztosan vágunk majd neki a következő évi ellenőrzésnek is.


Címkék: