Menü
Témakörök
Math Dániel
Math Dániel
értékesítő mérnök
AVENTICS Hungary

Az energiahatékonyság előnyei a pneumatikában

Energiahatékonyság
0

Mint oly sok területen, az ipari pneumatikában sem mehetünk el szó nélkül az energiahatékonyság és költségmegtakarítás témái mellett. Az emelkedő energiaáraknak és növekvő igényeknek megfelelően törekednünk kell nekünk, gyártóknak is a hatékonyabb termelés kiszolgálására, jobb hatásfokú termékek előállítására.

AV_energiahat_01Vállalatunk az energiamegtakarítás elkötelezett híveként, számos terméket és megoldást kínál ehhez partnereinek. Az AVENTICS megoldásaival és optimalizált termékeivel elkerülhetjük egy sűrített levegős rendszer túlméretezését, így ezzel hatékonyan visszaszoríthatjuk mindennapi kiadásainkat. A pneumatika világában eltöltött több évtizednyi tapasztalatot felhasználva, az AVENTICS meglévő hálózatok korszerűsítésénél is segítséget tud nyújtani.

Előnyök:

  • energiaköltségek és veszteségek csökkentése
  • nagyobb termelési hatékonyság és produktivitás
  • optimalizált sűrített levegő használat

 

AV_energiahat_04

Cégünk kiemelt viszonteladói partnere a Brammer cégcsoport, melynek magyarországi képviselete a közelmúltban sikeresen véghezvitt egy hazai multinacionális vállalatnál egy energiamegtakarítási projektet, melynek szerves részét képezte a sűrített levegő előkészítés és felhasználásának elemzése. A levegő előkészítés vizsgálata során beépítésre került egy áramlásmérővel ellátott komplett levegőelőkészítő egység, ami megmutatta, hogy mely gépeken történik a szükségesnél nagyobb mértékű sűrített levegő használat. A párnapos mérés eredményeit kielemezve kimutathatóvá vált, hogy költséghatékony fúvókák alkalmazásával, soronként évi 1.500 EUR költség takarítható meg a partnercégnél, ha az optimalizálás mellett döntenek. Ez az elemző rendszer könnyen telepíthető állandó alkalmazásra is, ezáltal lehetőséget biztosít a rendszerszivárgások azonnali felismerésére.


Címkék: