Menü
Témakörök
AVENTICS
AVENTICS
AVENTICS Hungary

Tizedik alkalommal állnak rajtvonalhoz a pneumobilok

Pneumobil
0

Pneumobilok nemzetközi viadalát rendezi meg az Aventics Hungary Kft. Egerben immáron tizedik alkalommal. A kétnapos rendezvényen hét ország, huszonöt egyetemének csapatai mérik össze tudásukat és ügyességüket. Az izgalmas futamok mellett családi programokban sem lesz hiány a versenyhétvégén, ahol játékos vetélkedőkön keresztül ismerkedhetnek a látogatók az ipari szakmákkal és a pneumatika világával.

DSC_7268

Megkezdődött a X. Nemzetközi AVENTICS Pneumobil Verseny Egerben, ahol a hivatalos, műszaki gépátvételt követően 46 csapat indulhat a léghajtányok jubileumi megmérettetésén. „Szinte a teljes mezőny zökkenőmentesen átment a tizedik futam műszaki értékelésén, mindössze néhány csapatnak kellett lehetőséget biztosítanunk kisebb javításokhoz” – mondta el Bolyki Ferenc, az Aventics Hungary Kft. mérnökségi csoportvezetője, a Pneumobil Verseny ötletgazdája. „Nagy örömmel látjuk, hogy évről évre népszerűbb a verseny az egyetemi hallgatók körében, és hogy az újonnan épített járművek folyamatos fejlődést hoznak magukkal” – tette hozzá. A diákok műszaki megoldásai és a pneumobilokhoz felhasznált újítások meghatározzák a verseny dinamikus fejlődését, emellett olyan ötletek is megjelennek, amelyek hatással lehetnek az iparág fejlődésére, a pneumatika jövőjére.

A versenyhétvége első napján hét ország, huszonöt felsőoktatási intézményének diákjai mutatják be járműveik megépítésének teljes menetét. A projektmenedzsment versenyszámban az ipari szakemberekből álló szakmai zsűri tematikus prezentációk mentén értékeli az egyes pneumobil csapatokat, melyekben a mérnökhallgatóknak az elméleti alapokra, a tervezés ismertetésére, valamint az innovatív megoldások bemutatására kell helyezniük a hangsúlyt. A magyar- és angol nyelvű előadásokon a támogató partnercégek képviselői is részt vesznek, ami lehetőséget biztosít a diákoknak a piac szereplőivel való megismerkedésre és kommunikációra. Minden évben érkeznek támogatók nyitott pozíciókkal, melyeket a vállalatok szívesen töltenek be fiatal és tehetséges mérnökökkel.

DSC_7136

Párhuzamosan megkezdődött a versenyhez kapcsolódó I. Agria Innovatív Pneumatikus Járművek Konferencia – ACIPV 2017 is, ahol a plenáris megnyitót követően egyetemi oktatók mutatják be a pneumatikához és a pneumobilokhoz köthető szakmai publikációikat, melyekkel a felkészülés során segítették hallgatóikat. A nemzetközi konferencia lehetőséget biztosít az oktatóknak, hogy megismertessék munkájukat a kollégákkal, a rendezvényen szerzett kreditpontok pedig a szakmai előmenetel szempontjából fontosak az előadóknak. Az egyes publikációk szerkesztett anyagait az Aventics Hungary Kft. a cég szakmai blogján is meg fogja osztani.

Kísérőrendezvényekben is bővelkedik a jubileumi esemény, változatos programokkal készülnek a rendezők és partnereik a versenyhétvégén. Pénteken a Szakmák vetélkedőjén a Heves Megyei Iparkamara és az Aventics Hungary Kft. együttműködésével izgalmas megmérettetésen keresztül népszerűsítik az ipari szakmákat a szervezők. A szombati Tízpróba során játékos feladatok várják a látogatókat a pneumatika világából, a műszaki szakmák iránt érdeklődő általános iskolások pedig pályaorientációs tanácsadáson vehetnek részt az Érsekkertben. A 2017-es Pneumobil Rajzpályázatra mintegy 1.700 alkotás érkezett, a jelentkező kisdiákokat az AVENTICS egy gombóc fagyival látja vendégül a helyszínen. A rajzverseny dobogós helyezettjei és különdíjasai ajándékcsomagot, a legtöbb rajzot beküldő iskola pedig egy 300 ezer forint értékű sportszerutalványt nyerhet.


Címkék: