Menü
Témakörök
Hörömpő Miklós
Hörömpő Miklós
értékesítő mérnök
AVENTICS Hungary

Pneumatika oktatási nap Kiskőrösön

Képzés
0

Az Eckerle Industrie Kft. és cégünk, az Aventics Hungary Kft. többéves együttműködésének keretében a pneumatika alapjaival és azok biztonságtechnikai alkalmazásával ismerkedhettek meg a kiskőrösi Eckerle munkatársai cégük oktatótermében.

Pneumatika oktatásunkat Piukovics Zsolt kollégám és jómagam tartottuk, a hallgatóság között gépész- és villamos tervezők, programozók, mechanikus szerelők és karbantartók sajátíthatták el a pneumatika alapismereteit. Termékpalettánk bemutatása mellett kiemelt hangsúlyt fektettünk a levegő-előkészítőkre, a munkahengerek és szelepek méretezésére és azok kiválasztási szempontjaira, valamint az energiahatékonyság kérdésére a tervezés során. A biztonságtechnikai részben az uniós szabványokat és irányelveket vizsgáltuk meg, majd az általunk forgalmazott és használt speciális megoldásokról és kiegészítőkről ejtettünk szót.

WP_20170404_12_03_51_Pro

A kiskőrösi Eckerle Industrie Kft. Magyarország egyik meghatározó egyedi célgépgyártója. Elsősorban a járműiparban tevékenykedő ügyfelei számára egyedi szerelősorokat, gyártócellákat, munkaállomásokat tervez és gyárt. Az AVENTICS termékeit a magas fokon automatizált, alacsony ciklusidőt és megbízható rendelkezésre állási időt igénylő szériatermelésben alkalmazzák.

1991-ben a kiskőrösi telephely szénkefe gyártásával kezdődött az Eckerle magyarországi működése, néhány évvel később pedig automatizálással, valamint CNC megmunkálással bővült üzemi termelésük. 1994-ben hazai forgalmazójává vált a Schmidt Technology, valamint a Bosch Rexroth termékeinek, melynek köszönhetően az Eckerle Magyarország húszévnyi szakmai tapasztalatot tudhat magáénak ezen termékek kereskedelmében és felhasználásában. 2000 óta műanyag technológiában és stancolt alkatrészek gyártásában is kiemelt minőségű termékkínálattal rendelkezik. A vállalat további egységei Császártöltésen, Bólyon és Zalaegerszegen találhatóak, ahol az egyedi megrendelésektől a szériagyártásig áll vevői rendelkezésére.

_MG_1223_2000x2000_srgb


Címkék: