Menü
Témakörök
AVENTICS
AVENTICS
AVENTICS Hungary

EV03: Nagyobb rugalmasság a kijelzőnek köszönhetően

Minőség
0

Az AVENTICS EV03 típusú elektropneumatikus nyomásszabályozó kijelzője és új funkciói nagyobb szabadságot biztosítanak a beüzemelés, a használat, sőt a raktározás során is. Azonnal rendelkezésre áll, akár önálló vezérlőegységként, akár az AV családba integrálva.

Az új nyomásszabályozó egyszerűsíti a beüzemelést, a használatot és a készletezést

 

Az EV03 elektropneumatikus nyomásszabályozóval az AVENTICS több szabadságot biztosít a fejlesztők számára. Egyszerűsíti a rendszerek beüzemelését, rugalmas használatot tesz lehetővé és csökkenti a készleten tartandó elemek mennyiségét. A szabályozó dinamikája, pontossága és nyomástartománya a kijelző gombjai vagy a terepi busz segítségével változtatható. Ez a beszerzés és a raktározás szempontjából is előnyt jelent, hiszen kevesebb alkotóelemre van szükség.

Aventics_Produkt_EV03„Az új nyomásszabályozóval ügyfeleink kívánságainak teszünk eleget” – hangsúlyozta Florian Weber, az AVENTICS stratégiai termékmenedzsment csoportjának tagja. Nincs szükség már arra, hogy az ügyfelek különféle alkalmazások céljából más és más verziókat rendeljenek vagy tartsanak raktáron, hiszen most egyetlen nyomásszabályozót programozhatnak be rugalmasan, a különböző felhasználásra vonatkozó követelményeknek megfelelően. Például a standard 0-10 báros beállítási tartomány alacsonyabb maximális értékre állítható. Ugyanakkor a szabályozó karakterisztikája az alkalmazás céljának megfelelően állítható be. „Ha ügyfelünknek nagyobb számú, konkrét értékekre kalibrált szelepekre van szüksége, az EV03 készüléket természetesen az igények szerinti jellemzőkre beprogramozva is biztosítani tudjuk” – emelte ki Weber. A jellemző felhasználási területek közé olyan alkalmazások tartoznak, amelyekhez rugalmasan igazítható paraméterek szükségesek, melyeknek módosítására csupán időnként kerül sor.

A felhasználók az EV03 készüléket rugalmassága és könnyű összeszerelhetősége mellett, a beüzemeléshez és a hibakereséshez alkalmazható beállítási lehetőségek miatt is értékelik a szegmensben. „A rendszer üzembe állítása során a nyomás kézzel állítható és a működtető elemek viselkedése megfigyelhető; ennek segítségével a tapasztalt technikusok gyorsan elérhetik céljaikat” – ismertette Weber a gyakorlati tapasztalatokat.

Az AV koncepció előnyeinek integrálása

Az AVENTICS szándékosan úgy fejlesztette ki az elektropneumatikus nyomásszabályozót, hogy mind különálló vezérlőegységként, mind az AV családba AV-EP módon integrálva alkalmazható legyen. Mindkét variáns a koncepció előnyeit emeli ki: kompakt, kis tömegű, könnyen összeszerelhető, áramlási ellenállása optimalizált. A külső elővezérlésű EP szelep a AES vezérlésbe is rugalmasan integrálható, hiszen egyedi csatlakozással és terepi busz verzióban is kapható. AV szeleprendszerbe integráltan a szelep egy szabályozott kimenettel rendelkező nyomásszabályozóként, illetve nyomászóna-szabályozóként is használható. A konfigurációtól függően a maximális áramlási érték akár 1100 l/percre is emelhető.


Főbb adatok:

Qn=550 NL/perc (7 bar üzemi nyomás, 6 bar másodlagos nyomás és Δp = 0,2 bar esetén)

Sűrített levegő csatlakozó kimenet: D6, D8 (integrált) vagy G1/4″

Elektromos csatlakozás: M12 5 pólusú, A-kódolású, vagy terepi buszon keresztül (AV-EP)


Címkék: