Menü
Témakörök
Túrmezei Zoltán
Túrmezei Zoltán
beszerzési vezető
AVENTICS Hungary

Intenzív február – nemzetközi rendezvények a beszerzés területén

Egyéb
0

Február első hetében számos esemény színesítette a beszerzési osztály és egyúttal az egri gyár életét. Három napon át, három különböző fontos rendezvénynek lehettünk részesei és egyben házigazdái.

Nagy örömünkre 2017-ben Eger lehetett a házigazdája az AVENTICS cégcsoporton belüli éves beszerzési stratégiai megbeszélésnek. A material group management (MGM) csoport tagjai, akik közül ketten az egri gyárunk beszerzési osztályának munkatársai, megvitatták minden nagyobb anyagcsoportra nézve az idei évre vonatkozó stratégiai irányokat. A program részeként bemutatásra került Gajdos Péter kolléga, aki év elején kezdett a beszállítófejlesztés színeiben. Emellett Hildebrandt úr, a csoport vezetője, az egri menedzsment számára is tartott egy rövid előadást a központi beszerzési szervezet céljairól, módszereiről és elért eredményeiről.

AV_MGM_001

A stratégiai megbeszélést követő napon rendeztük meg soron következő nemzetközi beszállítói napunkat. Nyolc országból huszonkét cég látogatott el hozzánk. Számos prezentáció és egy gyárvizit során bemutattuk az AVENTICS cégcsoport és az egri gyár eredményeit, középtávú céljait és a beszállítókkal szemben támasztott követelményeket, majd délután következtek az egyéni tárgyalások. Minden látogató kapott egy 50-60 perces időablakot, hogy bemutathassa vállalatát, tevékenységét a szakmailag érintett beszerzőknek, illetve lehetőség volt a már folyamatban lévő közös projektek felfrissítésére is. A megbeszéléseken a nemzetközi beszerzési csoport kollégái is részt vettek, hangsúlyozva, hogy nemcsak az egri gyár, hanem a teljes cégcsoport érdekelt az együttműködésben az új, potenciális beszállítókkal.

A nap sikerét jól tükrözi, hogy a délutáni egyéni tárgyalások során ritkán sikerült tartani az időkeretet, sőt sok esetben spontán workshopoknak, kreatív műszaki ötletbörzéknek lehettünk tanúi. Általános visszajelzés volt a hozzánk látogató vállalatok képviselőitől, hogy gyárunk tiszta, jól szervezett és példaként szolgál a LEAN hatékonyság terén. Most a beszerző és fejlesztő kollégáinkon a sor, hogy folytassák a kommunikációt ajánlatkérések, auditok és remélhetőleg közös projektek formájában.

Végül, de nem utolsósorban a beszállítói nap másnapján egy külön megbeszélésre került sor a gyártószerszámok témakörében. Az egri gyár részéről bemutattuk Tóth Lajos új, gyártószerszám szakértő munkatársunkat, míg a francia kollégák élőben ismertették az ottani SAP-ban már működő, hosszú idő alatt sok munkával kifejlesztett, a szerszámok élettartamát nyomon követő rendszert, melyet szeretnénk mielőbb az egri SAP-ban bevezetni. Ezen kívül számos munkaszervezési kérdésben is megegyeztünk. Mindezen lépések célja, hogy a jövőben rövidebb idő alatt és jobb költséghatékonysággal megvalósuljanak a gyártószerszámok bemintázásával, javításával és cseréjével járó projektek.

Intenzív néhány napon vagyunk túl, de megérte a rengeteg szervezés, hiszen rendezvényeink gördülékenyen lezajlottak – köszönhetően munkatársaim előkészítésbe és lebonyolításba befektetett munkájának – és számtalan pozitív hozadékkal zárultak. Mindhárom esemény gyárunk és az AVENTICS cégcsoport hosszú távú érdekeit szolgálja, így most már “nincs is más dolgunk”, mint a napi gyakorlatban érvényesíteni a múlt héten meghozott döntéseket.


Címkék: