Menü
Témakörök
Tamás Endre
Tamás Endre
műszaki tanácsadó
AVENTICS Hungary

52 csapat indulhat a 2017-es Pneumobil versenyen

Pneumobil
0

Újabb mérföldkövéhez érkezett tizedik pneumobil versenyünk! A léghajtányok jubileumi futamán jelenleg 52 csapatnak biztos a helye.

Újabb mérföldkövéhez érkezett a május 5-6-án megrendezendő X. Nemzetközi Aventics Pneumobil Verseny szervezése: lezárult a december végén benyújtott tervdokumentációk zsűrizése. A dokumentációk benyújtásának célja, hogy a zsűri meggyőződhessen arról, hogy a csapatok a versenykiírás műszaki paramétereinek és biztonsági előírásainak figyelembevételével készítik el járműveiket.

Pneumobil_2017_zsuri

A versenyre nevezett csapatok közül első körben 32 team tervdokumentációját, projekttervét és elemigényét fogadta el a szakmai zsűri. A többi jelentkező dokumentációját rövid határidővel visszaküldtük egy utolsó kiegészítésre és felülvizsgálatra, ezt követően pedig 52 csapat maradt versenyben a májusi futamra.

Örömmel láttuk, hogy a dokumentációk színvonala tovább javult. Eddig is számos innovatív megoldással találkoztunk, melyeket idén most újabbak követtek. Érdeklődéssel várjuk, hogy a megvalósítás során hogyan vizsgáznak majd ezek az elképzelések a különböző versenyszámokban.

IMG_6949_resize

A következő hetek a járműépítés kemény munkáját jelentik a versenyzőknek. Az elkészült pneumobilok működőképességét videókkal kell majd igazolniuk a mérnökhallgatóknak, amelyeket április 23-áig várunk. Emellett pedig még egy sikeres tesztvizsgát is kell abszolválni a csapatoknak a frissített versenyszabályokból, hiszen szeretnénk, ha ezeket valamennyi versenyző alaposan megismerné és az egyes versenyszámokban helyesen alkalmazná.

A szervezés következő nagy feladata az igényelt pneumatikus elemek időben történő leszállítása, amivel párhuzamosan zajlik az eseményhez kapcsolódó programok előkészítése is, hiszen május 5-ig még számos külső közreműködő munkáját kell megszervezni és koordinálni egy nagyszabású és sikeres jubileumi futam érdekében.

A reményeink szerinti közeli tavaszra mindenkinek sok erőt kívánunk a további munkához!

A tavalyi Nemzetközi AVENTICS Pneumobil Verseny összefoglalója:


Címkék: