Menü
Témakörök
Bányai András Gábor
Bányai András Gábor
informatika vezető
AVENTICS Hungary

Compliance – Jó hírnevünk a sikerünk záloga

Képzés
0

Az üzleti magatartás fontos pontja cégünk életének. Kiemelt témaként kezeljük, hiszen megtalálható benne mindaz, ami a mai vállalati viselkedésünket leírja. Az AVENTICS-nél fontosnak tartjuk, hogy a cégcsoportunkkal kapcsolatba kerülők minden esetben úgy ítéljenek meg minket, hogy fedhetetlenek vagyunk az üzleti világban.

Agilitás, szenvedélyesség és célorientáltság, ezek vállalatunk sarokkövei. Elkötelezettek vagyunk a tisztességes, becsületes munkavégzés mellett és hiszünk az üzleti tevékenységünket szabályozó követelmények és törvények szigorú betartásában. Sikerünk megőrzésének és értékeink betartásának feltétele, hogy erőfeszítéseinket arra összpontosítsuk, hogy vevőinket és üzleti partnereinket mindig kiváló minőségű termékekkel és szolgáltatásokkal lássuk el, korrekt módon kezelve őket. Emellett vonzó és tisztességes környezetet kell teremtenünk munkavállalóink számára, tiszteletben tartva a közösségek környezetvédelmi törvényeit és támogatva az alapvető emberi jogokat.

AV_compliance_001Magatartási kódexünk néhány olyan alapvető etikai norma és jogszabályi követelmény összefoglalója, amelyek meghatározzák munkavégzésünket. Célja, hogy segítsen felismerni minden felmerülő potenciális etikai és jogi ügyet, emellett rámutasson, mi a helyes teendő, ha bizonytalanok vagyunk ezekben az esetekben. A kódex hatálya minden munkavállalóra kiterjed, beleértve a vezetőket, az alkalmazottakat és a különböző tisztségviselőket. Emellett minden üzleti partnerünktől elvárjuk, hogy ugyanazokat az elveket és normákat alkalmazzák, mint amelyeket saját munkavállalóinktól is elvárunk.

Mindezekért 2015 végén létrejött egy nemzetközi csapat, akik ennek a mindennapokba történő bevezetését határozták meg. Három lényeges pontot definiáltunk, mely az üzleti kultúra ilyen típusú befogadásában szerepet játszik:

  • Ismertető anyag kidolgozása
  • Folyamatos képzések és oktatások
  • Visszajelzések hatékony kezelése

 

AV_compliance_002A rendszer 2016 januárjában indult és az elmúlt évben sikerült a teljes cégcsoporton belül a szükséges információkat megosztani a kollégákkal és partnereinkkel. A kulcsszerepben lévő munkatársakat rendszeresen oktatjuk, számukra külön oktatási felületet alakítottunk ki, ahol webes alapon lehet a megfelelő képzéseket elsajátítani. Az elmúlt év tapasztalatai alapján az oldal új tartalommal jelentkezik. Ebben az évben a következő témák jelennek meg a képzésben:

  • Versenyjogi alapvelvek
  • Zaklatás – kellemetlen tréfák
  • Információbiztonság

 

Mindezek mellett lehetőség van az aggályokat jelenteni, melyre a compliance.aventics.com weboldal szolgál.

A teljes, magyar nyelvű magatartás kódex pedig ITT elérhető.


Címkék: