Menü
Témakörök
Hegymegi István
Hegymegi István
kereskedelmi vezető
AVENTICS Hungary

Újító szemlélettel a bővülő hazai piacon

Megújulás
0

Biztató eredménnyel zártuk a tavalyi évet a magyar piacon, amiben sok munkánk van és jó néhány sikeres, új megoldást mondhatunk magunkénak. Cégünk év végi sajtóbeszélgetésén összeszedtük a 2016-os év legfontosabb eredményeit és hogy mi várható az idei évre.

Egri üzemünk a tavalyi évben összességében közel 3,6 millió terméket értékesített. Meghatározó szegmenseink továbbra is az ipari automatizálás, a haszongépjármű- és a hajóipar, a Food & Beverage, valamint a Life Science területek. Nagy örömmel tapasztaljuk, hogy egyre több megrendelést kapunk a kötöttpályás közlekedéshez köthető beruházásokból is, ami nagyságrendileg 10 %-ot tesz ki éves forgalmunkban. Emellett büszkék vagyunk rá, hogy a hazai buszgyártásban is újabb invesztíciók tapasztalhatóak, ahol az ajtóműködtető rendszerekhez szállítunk be a magyar gyártóknak.

Az 5 %-os éves piaci fejlődésünk évről évre kimutatható, aminél elmondhatjuk, hogy 2016-ban is együtt mozogtunk a hazai piaccal. Kiemelten kezeltük a szállítási pontosság kérdését, amivel mára elértük, hogy közel 100 százalékosan elérhetőek termékeink. A tavalyi évben több mint másfél ezer közvetlen ügyféllátogatást bonyolítottunk le, aminek számos gyümölcsöző üzleti kapcsolatot és még több új lehetőséget köszönhetünk. Munkatársainkkal több mint 3200 árajánlatot készítettünk és küldtünk el 2016-ban, melyek a kereskedelmi kondíciók mellett a szükséges műszaki támogatást is minden esetben tartalmazták. Ennek köszönhetően új vevőink generálták az Aventics Hungary Kft. tavalyi nettó árbevételének közel 10 %-át a magyar piacon, amiből két új partner rögtön be is került a tíz legnagyobb forgalmat generáló ügyfelünk közé.

Hegymegi_Istvan_2016

Örömmel látjuk azt is, hogy itthon forgalmunk negyedét viszonteladóinkon keresztül bonyolítjuk, amiben szintén 3-4 %-os részarány növekedést értünk el a tavalyi évben. Hazai árbevételünk harmadát a standard hengerek generálták, másik egyharmadát standard szelepeink, az egyéni igényekhez igazodva pedig már 5%-ról beszélhetünk az ügyfél specifikus termékeink esetében. Az utolsó negyedéves mutatóink kifejezetten jól alakultak, bejövő rendelésállományunk 7 %-os növekedést mutat a 2015-ös számokhoz képest. Az idei évre áthozott rendeléseink stabil alapot képeznek már most a 2017-es tervszámoknak, ami ügyfeleink töretlen, illetve erősödő bizalmát jelzi. Azonban idén sem állhatunk meg, hiszen a gépépítők és rendszerintegrátorok elérésének javítása, kapcsolataink további építése kiemelt célja lesz az idei évben az értékesítési osztálynak, amiben nagy segítség számunkra, hogy egyre nagyobb igény mutatkozik a hazai gépgyártók minőségi termékeire a magyarországi piacon.

Érdemes néhány szót ejteni azon termékeinkről és eszközeinkről is, melyek a tavalyi évben váltak igazán népszerűvé:

Egy év alatt került az ötlettől a piacra az ES05 Alap szeleprendszerünk, ami az AVENTICS egy olyan generált szelepszigete, ami összesíti magában az általános vevői igényeket. Nincs szükség konfigurációra, hanem az egyes egységekből tetszés szerint és könnyen összeállítható. Raktározása is egyszerű, így versenyképessé vált már a bevezetési időszakban.

AVENTICS_Cylinder_Finder_2016

Közvetlen elérhetőségünk erősítésével az online felületeink és eszközeink is egyre nagyobb figyelmet kapnak. Ilyenek például a termék konfigurátorunk, a munkahenger kereső, frissített CAD adatbázisunk, vagy az AVENTICS Cross Reference Tool, ami a rendelkezésre álló adatok alapján leegyszerűsíti a termékkiváltásokat és ezek beárazását. Fontos ezeknek a lehetőségeknek a megismertetése és bemutatása ügyfeleinknek direkt-, illetve indirekt módon is (hírlevél, social media, stb.), hiszen folyamatosan pozitív visszajelzéseket kapunk felhasználóinktól ezekkel kapcsolatban. Ahol ezeket személyesen meg tudjuk mutatni, ott azonnal működnek is. Ilyen például a Cost Saving Calculator is, ami a paraméterek alapján vizsgálhatja meg a gyártás során az egyes dimenziókat és a megtakarítási lehetőségeket.

Ezeken a megoldásokon keresztül nekünk kell megmutatni a szakmánkban rejlő potenciált és az innovatív megoldásokat a hazai piac szereplőinek, a trendet azonban még mindig a hagyományos szemlélet határozza meg, ami leginkább a szünetmentes működést helyezi előtérbe. A rendszerek méretezésénél az energetika még kevés helyen élvez kiemelt figyelmet, hiszen a gyártóipar számára a legfőbb cél az üzembiztonság. A gyártás biztonsága miatt még mindig a jól bevált, hagyományos hozzáállás jellemző Magyarországon.

Pneumobil_2016

Pedig minden évben megmérettetnek újabb és újabb technológiai megoldások a pneumatikában. Ezeknek cégünknél a Nemzetközi Aventics Pneumobil Verseny az igazi gyűjtő eseménye! Idén májusban tartjuk a mérnökhallgatók jubileumi tizedik nagy viadalát, aminek most is az egri Érsekkert ad majd otthont. Minden évben büszkén szembesülünk azzal, hogy mennyi tehetséges diák dolgozik egy-egy pneumatikus léghajtányon és azok teljes projektjein. A hallgatók ezeken keresztül megtanulnak csapatban dolgozni, egymáshoz alkalmazkodni, komplex projektekben gondolkodni, kommunikálni és a teljes konstrukciót prezentálni.

Egri üzemünkben jelenleg több mint 10 fő dolgozik, aki anno versenyző volt egy pneumobil versenyen. Büszkék vagyunk kollégáinkra és múltbéli eredményeikre, ezek gyakorlati hasznát pedig a mindennapokban is érezzük.


Címkék: