Menü
Témakörök
Kriston Adrienn
Kriston Adrienn
pneumobil projekt koordinator
AVENTICS Hungary

Megkezdődött az Egyetemi Pneumatika Roadshow

Pneumobil
0

Éves pneumatikai előadássorozatunk keretében szinte minden olyan hazai-, és számos határon túli felsőoktatási intézményt meglátogatunk, ahol műszaki mérnökképzés folyik. Egyetemi roadshow-nkon a pneumatikus technológia mellett, a diákok bepillanthatnak a pneumobilok izgalmas világába és megismerkedhetnek a jövő évi, tizedik nagyverseny hivatalos kiírásával is.

Ezen a héten indítottuk el éves felsőoktatási rendezvénysorozatunkat, ahol számos hazai- és határon túli egyetem előadásain szólalnak fel szakértő kollégáink. Prezentációinkban szót ejtünk a pneumatika történelméről, a technológia széleskörű felhasználhatóságáról, a pneumobilok dinamikus fejlődéséről, valamint a jövő évi X. Nemzetközi Aventics Pneumobil Verseny részleteiről is.

 

av_egyetemi_roadshow_2016_007

 

A 2017-es, jubileumi versenyen induló egyetemi csapatok számos eddigi megoldással és tapasztalattal találkozhatnak egyes állomásainkon. Ezen kívül szakmai segítséget és ötleteket is gyűjthetnek épülő járműveik konstrukcióihoz, illetve további információkat kaphatnak a nevezéssel és a verseny fontosabb határidőivel kapcsolatban. Idén is számos felsőoktatási intézményben mutathatjuk be a pneumatika világát és a benne rejlő lehetőségeket a pályakezdő mérnökhallgatók számára. A rendszeres egyetemi kapcsolattartás és szakembertoborzás mellett a rendezvénysorozat lehetőséget biztosít nekünk a versenyen induló diákok tájékoztatásra is, melynek jelentkezési határideje 2016. október 31. Az egyetemi csapatok a www.pneureg.hu központi online felületünkön regisztrálhatnak és tervdokumentációikat is ugyanerre a felületre kell feltölteni 2016. december 31-ig.

 

av_egyetemi_roadshow_2016_003

A jövő évi háromnapos versenyt 2017. május 4-6 között rendezzük meg Egerben, tradícionálisan az Érsekkertben. A négy fő versenyszám között továbbra is a projektmenedzsment, valamint a három fizikai futam (távolsági, ügyességi, gyorsulási) szerepelnek. A konstrukciók eredetiségét vizsgáló első kategóriában a hallgatók által nevezett járművek tervezési folyamatait, és azok prezentálását értékeljük szakmai zsűri bevonásával, ahol figyelembe veszik majd a gazdasági szempontokat is. A hosszú távú futam során az egy palacktöltettel megtett legnagyobb távolságot mérjük, a gyorsulási számban a legjobb időt, az ügyességi futamban pedig három kieséses menetben dől el, hogy melyik mérnökcsapat állhat dobogóra. A zsűri a versenyszámok győztesei mellett összesítésben a tizedik verseny legjobb pneumobilját is díjazza majd. Kezdődjék hát a felkészülés! :)

A X. Nemzetközi Aventics Pneumobil Verseny hivatalos weboldala:
www.pneumobil.hu

Facebook:
https://www.facebook.com/Pneumobil

E-mail:
pneumobil@aventics.com

 


Címkék: