Menü
Témakörök
AVENTICS
AVENTICS
AVENTICS Hungary

Kétszer hatékonyabb – Megelőzés és Előrelátás

Ipari gépek
0

A Dolgok Internete (Internet of Things – IoT) elérte a termelést. Az előrejelző karbantartás az AVENTICS vevői megbeszéléseinek immár szerves részét képezi. A pneumatikai szakértők megfigyelték, hogy míg korábban az aggodalmak főképpen a termékek hosszabb élettartamával voltak kapcsolatosak, addig mára az előrejelző karbantartás ugyanilyen fontosságra tett szert.

„Korán felismertük ezt az igényt, így a témakört már szelepeink legfejlettebb generációjának a kifejlesztésekor figyelembe vettük” – magyarázza Dieter Michalkowski, az AVENTICS IoT szakértője. A gépek egyre inkább a siker kulcsfontosságú stratégiai tényezőivé válnak nem csupán az olyan nagyvállalatoknál, melyek gyakran több százmillió euró értékű gyártási rendszerekkel rendelkeznek, hanem a közepes méretű vállalkozások esetében is. A gépek kapacitásának maximális kihasználása, a leállások kiküszöbölése, a rövid karbantartási szünetek, a rövid ciklusidők és a JIT (just-in-time = éppen időben történő) gyártás jelentik a legfontosabb témaköröket. A zökkenőmentes gyártás biztosítása érdekében az előre gondolkodó szerviztevékenység, vagy az „előrejelző karbantartás” egyre fontosabbakká válnak.

Előrejelző karbantartás – Kristálygömb vagy szakmai eszköz?

Az előrejelző karbantartás még korlátozott költségvetések esetében is rendelkezésre áll. Az AVENTICS a már meglévő érzékelőket használja a rendszerek állapotának a diagnosztizálására. Az olyan kopó alkatrészeket, mint például a lengéscsillapítókat, a telepített hengerkapcsolók felhasználásával monitorozzák. „A folyamat lépéseire adott válaszidő megfigyelése révén ez lehetővé teszi számunka a lengéscsillapítók, valamint a működtető egységek vagy vezetékek állapotának a meghatározását. Ennek semmi köze nincs a jövendőmondáshoz vagy a kristálygömbökhöz, olyan precíziós mérnöki tudást jelent, amely komoly pneumatika szaktudáson alapul” mutat rá Michalkowski.

Ennek a módszernek az alapját a gépek és rendszerek gyorsan fokozódó digitalizálása hozza létre. „Ugyanakkor figyelünk a befektetés biztonságára is – a meglévő rendszereknek és alkatrészeknek egyaránt illeszkedniük kell a régebbi és a jövőbeli változatokhoz. Ez számunkra a fejlesztési folyamat részét képezi. A gépek és rendszerek építésében mi más módszert követünk, mint például az IT szektor – a ma megrendelt rendszereknek holnap és az után is termelékenyeknek kell maradniuk” – hangsúlyozza.

GlowscreenAz AVENTICS-nél az innovatív AES sorozatú elektronikával rendelkező AV sorozatú szeleprendszer képezi az IoT alkalmazások alapját. A termékskála 150 millió ciklusnál is tovább működő hosszú élettartamú szelepeket, valamint olyan elektronikai alkatrészeket tartalmaz, amelyek lehetővé teszik az összegyűjtött adatok feldolgozását. A folyamat jelzéseit helyileg az I/O modulokon keresztül rögzítik, illetve adják át a vezérlésnek. Az AV és AES sorozatok kombinációja jelenti azt a csomópontot, amely összekapcsolja a működtető egységek és az érzékelők jelzéseit. Ezeket azután értékelni lehet, hogy az előrejelző karbantartásra vonatkozó intézkedéseket lehessen javasolni – további összetevőkre nincs szükség.

Michalkowski biztos abban, hogy az „IoT az összes szint és technológia esetében osztott protokollokat és interfészeket tesz szükségessé.” Az adatok cseréje valósidejű Etherneten keresztül történik. Ehhez gyártóközi megközelítésre van szükség.

Projektalapú együttműködés az érzékelőket gyártó ifm electronic vállalattal

Az IoT alkalmazások területén az AVENTICS kibővítette együttműködését az ifm electronic GmbH-val. A pneumatikai specialisták célja az, hogy tudásukat az érzékelők és a vezérlők gyártójának és beszállítójának a tudásával együtt egy közös alapba vonják össze. A közös tevékenység célja az, hogy a vevő javára szolgáló előnyök fokozása érdekében online, a gép vezérlésétől függetlenül, teljes körűen és megbízható módon monitorozzák és elemezzék az összes adatot. Az érzékelő és pneumatikai rendszerek közötti közvetlen kommunikációnak köszönhetően a gépek helyzetével kapcsolatos adatokat (például az aktuális energiafogyasztást) a korábbiaknál hatékonyabban lehet monitorozni, és így az optimalizációs célú intézkedéseket is korai szakaszban lehet bevezetni. Ezzel a módszerrel mindkét társaság támogatja az európai energiahatékonysági irányelv (Energy Efficiency Directive – EED) megvalósítását. Az új irányelv értelmében az összes 250, illetve ennél több alkalmazottat foglalkoztató vállalkozásnak 2016 végéig energetikai auditot kell végeznie, valamint bizonyítania, hogy az ISO 50001 szerint tanúsított energiagazdálkodási rendszerrel, vagy az EMAS szerint tanúsított környezetirányítási rendszerrel rendelkezik.


Címkék: