Menü
Témakörök
Gödri István
Gödri István
ügyvezető igazgató
AVENTICS Hungary

Nagyobb szerepet kap Eger az Aventics nemzetközi gyártásoptimalizálásában

Megújulás
0

Az Aventics az elmúlt években több lépést tett a cégen belüli üzleti tevékenység fejlesztése érdekében. Európai gyárainkban gyártásracionalizálás van folyamatban, míg az ázsiai és amerikai telephelyeinken az ottani területre történő gyártás fejlesztése történik. Örömmel jelenthetjük ki, hogy az eddigi intézkedések sikeresnek bizonyultak vállalatunk növekedése szempontjából. Az európai gyárak között elindított gyártásoptimalizálás célja, hogy versenyképességünket növelje, folyamatainkat ésszerűsítse. Az egri gyár e tevékenységek között kiemelt feladatokat kapott.

Franciaországban, a Bonneville-i gyárban, az idei évtől a szelepgyártás válik hangsúlyossá és házon belülre szervezik az ehhez kapcsolódó kulcs alkatrészek gyártását is. Németországban, a Laatzen-i gyárban, az elkövetkezőkben főként a panel és szeleprendszerek előállítása erősödik. Magyarországon az egri gyár főként a hengergyártásra koncentrál, de e mellett tovább növeljük vevőspecifikus termékeinknek gyártását is.

IMG_3061_resize

A felsorolt folyamatok több áttelepítési lépést is tartalmaznak. Ezek főként a hazai, egri termelést gazdagítják. Korábban a svéd gyárból történtek ide nagyobb áttelepítések. Nemrég zajlott le több gyártócella áttelepítése Németországból, melyek pneumatikus szelepeket és hengereket állítanak elő a textilipar számára. Ezzel lényegesen bővült a gyár termelése, kibővítve a korábbi termékpalettát. A pneumatikus hengerek termékbevezetéssel és gyártásfejlesztéssel kapcsolatos lépései is Egerben történnek. Mindemellett jelenleg további henger áttelepítések is zajlanak a francia gyárból az egri üzembe. Ennek köszönhetően 2016 novemberétől már az Egerben gyártott termékek kerülnek értékesítésre, s így üzemünk biztosítja majd a piac jövőbeni ellátását e termékekből.

A fentiek mellett egri üzemünkben nagy hangsúlyt fektetünk gyártási folyamataink belső optimalizálására. A folyamatos fejlesztésekkel célunk a termelési rendszereink jobbítása, piaci szerepünk erősítése, így cégünk hatékonyabbá tétele.


Címkék: