Menü
Témakörök
Kovács Ferenc
Kovács Ferenc
HSE megbízott
AVENTICS Hungary

Mit teszünk környezetünk megóvása érdekében

Egyéb
0

Az elmúlt tíz év környezet- és munkavédelmi intézkedéseinek köszönhetően mára cégünk a legszigorúbb szabványoknak és uniós direktíváknak megfelelően alakította ki tevékenységét a hazai pneumatikai piacon. Környezettudatos fejlesztéseink mellett, az egri gyár várhatóan 2017-ben szerzi meg ISO 50001 tanúsítványát.

Társszerző: Kavalecz Gábor, energetikus (Aventics Hungary Kft.)

2004-ben költöztünk a jelenleg is használt egri üzemegység épületébe, ami teljes mértékben megfelelt az akkor hatályos előírásoknak: beépített hűtő-fűtő rendszerrel, kondenzációs- és alternatív tüzelésű (olaj, földgáz) kazánokkal, hővisszanyerős légtechnikai berendezésekkel, valamint frekvenciaváltókkal is rendelkezett a hőszigetelt, könnyűszerkezetes épület.

Már a kezdeti időszakban is relatív (egységnyi termelési értékre vetített) CO2-kibocsátás csökkentési cél lett meghatározva központilag. A 2007-es bázisévhez képest 2012-ig 15 százalékkal kellett redukálnunk a kibocsátást, 2020-ig pedig 25 százalék a megjelölt célérték. Az elmúlt években integrálódott gyártási folyamatoknak köszönhetően jobb lett a helykihasználtságunk, komplexebbé váltak a folyamatok, valamint korszerűbb berendezéseket használunk, ami azt eredményezte, hogy ugyanazon alapterületen már nagyobb értéket állítunk elő, ugyanakkor például fűtés, világítás és egyéb költségeink érezhetően csökkentek. A 2007 évi 89,6 tonna/millió EUR értékről napjainkra sikerült 55 tonna/millió EUR CO2-kibocsátási értékre eljutni.

Az üzemünknél meghatározott közös minőségirányítási-, munkabiztonsági- és környezetirányítási politika célja, hogy a vállalat tevékenysége minél kisebb környezeti kihatással járjon. Egyrészt minél kevesebb energiát használjanak fel, másrészről pedig minél kevesebb hulladék keletkezzen, az is nagyrészt inkább újrahasznosítható legyen – a hulladék újrahasznosítási rátánk a szelektív hulladékgyűjtésnek köszönhetően 92 százalék körül mozog. A környezetvédelmi- és munkavédelmi mutatók éves felülvizsgálata helyett, ma már havi szinten kontrolláljuk az értékeket, ami szinte azonnali cselekvést biztosít az érintett terület illetékeseinek.

2010-ben a Bosch csoport által központilag kezdeményezett “GoGreen” vállalati projekt célja az energiatudatosság növelése volt az üzem munkavállalóinak körében. A projekt során 420 dolgozói energia-megtakarítási ötlet érkezett be hozzánk, melyekből az ígéretesebbek meg is valósultak: ilyen például a csavarkompresszorok hulladékhőjével történő használati melegvíz előállítás (pl. zuhanyzáshoz), vagy a különböző energiafogyasztást csökkentő intézkedések a termelésben, mint az asztalok világításának külön-külön kapcsolhatósága. A projekt sikerén felbuzdulva 2012-ben már önállóan indítottuk útjára “GoGreen újratöltve” elnevezésű akciónkat.

Belső kampányaink mellett folyamatosan fejlesztünk, az elmúlt években pedig rendszeresen történtek olyan intézkedések, melyek célja energiahatékonyságunk növelése volt. Minden évben figyelemmel kísérjük a szakmai újdonságokat, felülvizsgáljuk jelenlegi rendszereink hatékonyságát és minden egyes korszerűsítésnél mérlegeljük annak megtérülési idejét. A teljesség igénye nélkül a vállalat energiafelhasználásának csökkentését célzó tevékenységeinkről:

Éves ismételt HSE oktatásainknak egyik célja az energiatudatosság fokozása a gyár dolgozóinak körében. Emellett számos helyen találkozhatunk az üzemegységben tudatos energiahasználatra figyelmeztető feliratokkal, melyek például a termosztátok vagy papír kéztörlők, stb. takarékos használatára szólítanak fel. Az aktív energiaszámla kontroll bevezetése mellett, fázisjavítást is végeztünk a kondenzátortelepeken, és számos világítástechnikai intézkedésünk bizonyult sikeresnek az elmúlt időszakban – energiatakarékos fényforrások használata (kompakt- és elektronikus előtéttel szerelt háromsávos fénycsövek, LED- és indukciós fényforrások, stb.), mozgásérzékelők, lépcsőházi automaták, feszültségcsökkentés a kültéri világításoknál, vagy például a sátorraktárak és az irodaház világítás kiosztásának módosítása. A másik a hulladékok szelektív gyűjtése – igyekszünk tudatosítani ennek szükségességét, hiszen környezetünk megóvásában egységesen mindenkinek részt kell vennie. Sok ember munkáját tönkre tudja tenni néhány, akik a hulladékokat nem a megfelelő gyűjtőedénybe rakják. Hozzájuk kell szólni és meggyőzni – ez nagy kihívás. Segítünk abban is, hogy dolgozóink behozhatják az otthonaikban hulladékká vált elhasznált fényforrásokat és használt elemeket, akkumulátorokat. Többen élnek a lehetőséggel, de még nem elegen.

A tavalyi évben egy nagyobb projekt keretében az üzemcsarnok világítását is korszerűsítettük. Az eddigi 11 szakaszból így most 44 lett, valamint a gyár PLC által működtetett, érintőképernyős (a csarnok layout-ját ábrázoló) vezérlőszekrényt kapott, így a nem használt területek felett már pontosabban lehet a mennyezetvilágítást is szabályozni. Emellett érdemes kiemelni az időkapcsolós fűtőtestek, monitorok, digitális termosztátok, valamint kapcsolós elosztók használatának szerepét, a szerelőcellák energiaellátásának egységesítését, illetve a rendszeres veszteségfelmérések fontosságát. Ezek keretében korszerűsítettük az üzem tönkrement hűtőegységeit, perlátorokat helyeztünk el a vizesblokkokban, valamint hőkamerás vizsgálatokat végeztettünk a termelő berendezéseken, a hőfejlődéssel járó meghibásodások feltárása érdekében. Időszakosan az épületszerkezeten is hasonló mérések készülnek az esetleges szigetelési hibák kiszűrésére.

Az egri üzem 2016. március 31-én teljesítette a 2012/27 EU direktíva (Magyarországon a 2015. évi LVII tv., 122/2015 Kormányrendelet alapján) által előírt energetikai auditot, mely több energiamegtakarítási potenciált is feltárt cégünknél. Ezek közül idén olyan intézkedések megvalósítását kezdtük meg, mint például a sűrített levegő szivárgásmenedzsmentet és a használt hálózatok nyomáscsökkentését. A hűtési-, fűtési- és hidraulikai rendszer ismételt beszabályozása mellett, a szerverközpont hűtésének felülvizsgálatát is megkezdjük, illetve új, a kibocsátott szennyvízmennyiség mérésén alapuló vízfogyasztási elszámolást alakítunk ki még az idei év során. A 2017-es terveknek megfelelően az ISO 50001-es szabvány szerinti energiairányítási rendszer bevezetésével és működtetésével újabb és újabb energiahatékonysági intézkedésekre lehet számítani gyárunk életében, melynek célja az energiaköltségeknek, az üvegházhatású gázok kibocsátásának, valamint az egyéb kapcsolódó környezeti hatásoknak a folyamatos csökkentése.


Címkék: