Menü
Témakörök
Bolyki Ferenc
Bolyki Ferenc
ipari mérnökség vezető
AVENTICS Hungary

Saját készítésű tesztberendezések

Egyéb
0

Versenyképességünk folyamatos javítása érdekében idén is több projekt indult a gyártási folyamatok jobbá, hatékonyabbá tételére. Ezek az összetett projektek megreformálják a gyártásszervezést, a munkamódszereket és a technikai eszközöket egyaránt, amibe beletartozik a termékeken az utolsó műveletként végzett tesztelési folyamat is.

Ebben az évben jellemzően a szelepgyártási projektek kerültek túlsúlyba, melyekhez az elmúlt évek tapasztalatai alapján, cégünknél új tesztberendezések kerültek fejlesztésre és kivitelezésre. Az a meggyőződésünk, hogy a saját kulcsfolyamatainkat (mint például a tesztelés) mi ismerjük a legjobban, ezért a tesztberendezések új generációját már saját csapatunk tervezi és építi meg. Egy egyszerű szelep esetében is számos olyan paraméter ellenőrzése szükségszerű, amely biztosítja a termék funkciójának megfelelő működését. A tesztelések több lépésből állnak és arra törekszünk, hogy minden vevői specifikációt vagy ehhez AV_tesztberendezesszükséges funkciót teszteljünk, és csak 100 %-ban ellenőrzött termékparaméterekkel rendelkező egységek, vagy akár egyedi darabok kerüljenek végfelhasználásra a vevőnél.

Mindezek talán így első látásra nem tűnnek olyan bonyolultnak, de ha áttekintjük a termékpalettát, akkor abban igen sokféle terméket találunk az egyszerű fojtószeleptől, a mechanikus, pneumatikus vagy elektromos működtetésű útváltó szelepekig. Ezek alapján egy minden igényt kielégítő egységes tesztberendezés kialakítása kihívásokkal teli feladat a mérnökeinknek. A berendezés számos alkatrészből áll, ami magában foglalja az elektromos és mechanikus egységeket, melynek tervezése és kivitelezése is ugyancsak házon belül történik. Természetesen a részegységek az AVENTICS égisze alatt készült termékek, de találunk kereskedelemben egyszerűen beszerezhető alkatrészeket, mint például nyomás-szenzorokat vagy szűrőegységeket.

Mivel az Industrie 4.0 szemléletmóddal a számítástechnika és a valós idejű kommunikáció is fontos tényező a mai ipari környezetben, ezért ezt figyelembe véve, PC alapokon működő vezérlés és professzionális BUS-os kommunikáció került előtérbe, melyek biztosítják a berendezés működését és a megfelelő adatok megfelelő helyre történő továbbítását. A fentieket áttekintve azt gondolom, hogy összeállt a recept a tesztberendezések új generációjához, ami továbbra is biztosítja cégünk versenyképességét a hazai és nemzetközi pneumatikai piacon egyaránt.


Címkék: