Menü
Témakörök
Fiser Orsolya
Fiser Orsolya
HR vezető
AVENTICS Hungary

Mentorok a pályán

HR
0

Az első benyomás meghatározó – szoktuk mondani és magunk is érezzük, mikor új helyre érkezünk vagy egy addig ismeretlen emberrel találkozunk. Ha az első benyomás nem pozitív érzéseket kelt bennünk, azt igen nehéz megváltoztatni, esetleg újból felépíteni. Lehetséges, mégis sok erőfeszítésbe telik! A munka világában is így van ez. Az elégedett munkavállalók évek múlva is nosztalgiával emlékeznek belépésük napjára, de sajnos néha előfordul az is, hogy félresiklik az első nap, így az új munkatárs hamar szétküldi újra a CV-jét.

Rendszeresen veszünk fel vállalatunkhoz új munkavállalókat és ez a tendencia szerencsére egyre csak növekszik majd a közeljövőben. Saját tapasztalatainkra is visszaemlékezve határoztuk el, hogy a belépési és beilleszkedési folyamatot gördülékenyebbé és kellemesebbé tesszük olyan kollégák segítségével, akiket mentornak nevezünk ki. Az alap ötletet egy partnervállalattól, a debreceni FAG-tól hoztuk, ahol már évek óta nagy sikerrel alkalmazzák a mentori programot. Mi kicsit változtattunk a rendszeren, ugyanis nálunk szakmai betanítást nem végeznek a mentorok, csak a belépés és a vállalati környezetbe történő beilleszkedést kísérik figyelemmel, illetve folyamatosan segítik az új munkatársakat. Meghirdettük a programot, melyre önként jelentkezhettek a munkatársak. Ez azért fontos szempont, mert feltételezzük, hogy az önként jelentkező segítők azok, akik alapvetően lojálisak a vállalathoz és a vállalati értékeket őszintén tudják képviselni. Fontos, hogy az új munkatársak ilyen kollégákkal találkozzanak az első időszakban, így növelhető a lojalitásuk is. A program során az új dolgozók és a mentorok a próbaidő alatt folyamatosan tartják a kapcsolatot. Időt kapnak arra, hogy konzultáljanak, megbeszéljék a folyamatokat, bevezessék őket a vállalati kultúrába, és segítséget kaphatnak kérdés vagy esetleg konfliktus esetén is. Ehhez a kinevezett munkatársaink tréninget kapnak, és a HR segíti tevékenységüket check listával, különböző leírásokkal, valamint rendszeres konzultációkkal.

Mentoraink jutalma a segítő munkáért – talán szokatlan módon – nem pénzbeli juttatás. Úgy véljük, hogy ugyanolyan, hanem nagyobb motiváló erővel bíró eszközzel tudjuk jutalmazni őket. A Maslow-piramis csúcsa felé tekintettünk, mikor elhatároztuk, hogy számukra olyan tréningeket, vagy képzést biztosítunk, ami saját önmegvalósításukat szolgálja. A program során évente szabadon választhatnak egy olyan képzést, aminek a témáját ők határozzák meg. Nem feltétlenül szükséges, hogy jelenlegi munkájukhoz kapcsolódó szakmai tréning legyen. Érinthetik velük a kollégák a mindennapok feladatait is, de akár a hobbijukkal kapcsolatos témájú képzést is nyugodtan választhatnak.

Hiszek benne, hogy a munkatársak minden egyéb módon motiválhatóak az anyagi juttatásokon kívül. Sokféle motivációs módszert alkalmazunk, az új mentori program is ezek közé tartozik. Remélem, hogy sikerrel is járnak azon lelkes kollégáink, akik a napokban kezdik meg mentori tevékenységüket! Jó munkát kívánunk! :)


Címkék: