Menü
Témakörök
Hegymegi István
Hegymegi István
kereskedelmi vezető
AVENTICS Hungary

QR technológia az AVENTICS-nél

Egyéb
0

Az elsődleges célunk a QR technológia használatával, hogy több információt biztosítsunk ügyfeleink számára a termékeinkről és szolgáltatásainkról egy alkalmazás segítségével. Az ügyfél azonnal hozzájuthat a termékhez kapcsolódó összes információhoz közvetlenül az üzemében található alkalmazáson keresztül. Ezzel egyfajta hozzáadott értéket ajánlunk neki. 

Annak ellenére, hogy az összes dokumentumot és információt biztosítjuk a megrendelt termékekhez, előfordul, hogy a fenti dokumentumok és információk később nem azonnal érhetőek el. Emellett a fiatalabb, azaz a “digitális” nemzedék hozzá van szokva a mobil eszközök és szolgáltatások használatához, mivel ezek között éli mindennapjait. Ennek megfelelően előnyben részesítik az online hozzáférhetőséget, így mindenben 24-órás rendelkezésre állást várnak el.

Most már az ügyfél az összes szükséges adathoz hozzájuthat szervizelés esetén. A fenti megoldáson keresztül bármikor beszkennelheti a QR kódot és az elért adatokat, majd felhasználhatja azokat a rendszeréhez vagy alkalmazásához. Ezzel nem csupán időt takarít meg – mivel nem kell megkeresnie a termékre vagy konfigurációra vonatkozó információt -, hanem csökkenti a kieső időt, illetve növelheti termelékenységét.

Egy mobileszköz segítségével bármikor kinyerhetőek az alábbi információk közvetlenül az alkalmazáson keresztül:

– Műszaki információk / Adatlap

– Szervizelés esetén a cserealkatrészek és a kapcsolattartási adatok

– A termékhez kapcsolódó összes lehetséges dokumentáció (Működési útmutató, Konfigurációs dokumentum, stb.)

– Link a katalógushoz / konfigurátorhoz / eShop

Aqr_aventics_hu teljes projekt keretében az összes termékünket megvizsgáljuk, hogy alkalmasak-e a QR kód használatára, illetve, hogy esetükben van-e értelme a kód használatának. A fentiek alapján a termékek végül kapnak, vagy nem kapnak QR kódot, attól függően, hogy milyen termék és konfigurációs információ biztosítható az ügyfél számára. Mindazonáltal, úgy gondoljuk, a jövőben a legtöbb termékünk QR kóddal lesz majd ellátva.

Az AV szelepegységek esetén 2013 óta használunk QR kódot, és nagy örömünkre, folyamatosan pozitív visszajelzéseket kapunk. A közvetlenül az alkalmazáson keresztül elérhető termék és konfigurációs információ korábban is téma volt. Az, hogy több termék és alkalmazás adatot biztosítunk a mobileszközön keresztül, összeegyeztethető a jelenlegi piaci igényekkel. Emellett a bármikor, és a világ bármely pontján elérhető információ szerves része a 4.0-ás ipari stratégiánknak is.

Első lépésben szeretnénk ellátni ügyfeleinket bizonyos termék-, konfiguráció-, valamint cserealkatrész- és kapcsolattartási adatokkal. Természetesen szándékunk, hogy a QR kódot az AVENTICS által biztosított egyéb szolgáltatásokhoz is használjuk majd, ami a piac magas elvárásainak, valamint az ipar 4.0 további aktuális kérdésköreinek is megfelel.


Címkék: