Menü
Témakörök
Piukovics Zsolt
Piukovics Zsolt
értékesítő mérnök
AVENTICS Hungary

Egyszerűen jó

Egyéb
0

Az AV szelepcsalád sikerét követő legújabb fejlesztéssel, az ES05 Alap szeleprendszerrel az AVENTICS mostantól rendkívül gazdaságos és egyszerűen kezelhető megoldást kínál az általános követelményeknek megfelelő alkalmazásokra az ipari automatizálás területén. A szelep csak néhány alkotórészből áll, amelyek szereléséhez elegendő egy egyszerű szerszám. Az összeszerelés így könnyebb a kereskedők, gépgyártók és rendszerintegrátorok számára, valamint kevesebb hibalehetőséggel is jár. Az új termékünk a Hannoveri Vásáron mutatkozott be a világ előtt.

A legalapvetőbb vevői igények pontos ésav1 gazdaságilag hatékony kiszolgálása: ezt a szemléletet követi az újonnan kifejlesztett szeleprendszerünk. Vevőink kívánsága egy egyszerű, rugalmas és hatékony alapszelep volt, mely pontosan az adott felhasználáshoz készült, csak néhány alkotórészből áll, és minden felesleges cifrázástól mentes. Az új termékcsaládunknál ennek megfelelően az áll a középpontban, hogy egyszerűen kezelhető legyen a kereskedők, gépgyártók és rendszerintegrátorok számára. Átlátható darabszámú, könnyen raktározható alkotórészekből, online konfigurálható a személyre szabott megoldás.

Aventics_Product_ES05_03Az ES05 termékcsaláddal az AVENTICS egy minimális számú részegységből álló moduláris rendszert valósított meg. A megrendeléseket komplett készletként szállítjuk ki. A részegységek egyértelműsége miatt a hibás szerelés lehetősége gyakorlatilag kizárt, és az összeszereléshez egyetlen szerszám elegendő. Minden kötőelem azonos típusú, és ugyanakkora meghúzási nyomatékkal kell rögzíteni. Ez még inkább megkönnyíti az összeszerelést, és a hibák elkerülését. Ezen felül a portfólióhoz tartozik még egy Essential Test Box is. Összeszereléskor ennek segítségével ellenőrizhető a megfelelő működés és a szivárgásmentesség.

A masszív, csúcsminőségű műanyag házzal ellátott szelepek strapabíróak és kompaktak. A felhasználók könnyen összeszerelhetik a véglapot az alaplapokkal, és a rendszer kettesével maximum tizenkét darab, egy vagy két oldalon működtetett szelepig bővíthető. A szelep vezérlése többféle módonAventics_Product_ES05_02 épülhet fel: egyedi vezetékkel, ISO 15217 szabványnak megfelelő CI csatlakozóval; 25 pólusú D-Sub csatlakozóval; az AVENTICS AES terepibusz moduljával vagy integrált IO-Link csatolófelülettel. Az AES támogatja az összes általában használt terepi busz és Ethernet alapú protokollt. Szükség esetén az elővezérlő mágnestekercseket utólagosan is meg lehet fordítani, így vegyes csatlakozási konfigurációk valósíthatók meg. A kapcsolási idő minden szelepfunkció esetén 35 ms alatt van. Ez nagyfokú dinamikát tesz lehetővé rövid ütemidők mellett. Egyedi vezetékezés esetén az ES05 az IP65 érintésvédelmi osztálynak felel meg. A szeleprendszert tehát vízsugárnak kitett környezetben is lehet decentrálisan szerelni. Minden egyéb csatlakozási mód IP50 védettségnek felel meg.

Töltse le a PDF-et a címlapra kattintva!

aventics_es05-1

 

 

 


Címkék: