Menü
Témakörök
Kerékjártó István
Kerékjártó István
logisztikai igazgató
AVENTICS Hungary

Folyamatosan fejleszt a logisztikai osztály

Elektronika
0

A tavalyi évben sem unatkoztunk a logisztika területén, hiszen olyan projektjeink valósultak meg, mint újabb raktározási területek kialakítása, SAP WM fejlesztése, mobil adatgyűjtő használata, időalapú gyártástervezés, vagy az új EKAER fuvarszervező csoport, azonban 2016 még ennél is izgalmasabbnak ígérkezik!

IMG_0500Sikeres tavalyi targonca tenderünk után április elején megérkezett az első hat új, modern Jungheinrich típusú gép, a kollégák nagy örömére. 2017 áprilisáig lecserélésre kerül a cég teljes targonca gépparkja. Ezek a gépek kisebb méretűek, de nagyobb teherbírásúak, sok kényelmi funkcióval, valamint az új akkumulátor rendszernek köszönhetően akár egy hetet is kibírnak töltés nélkül, intenzív használat mellett.

Elég agresszív készletcsökkentési tervünk van az évre. Pláne, ha figyelembe vesszük, hogy kis szériás és egyedi gyártással foglalkozunk. Emiatt egy új folyamatot indítottunk be, konszignációs raktárt építünk pár nagyobb beszállítóval. Ennek lényege, hogy bár nálunk van fizikailag az alapanyag, de pénzügyileg addig a beszállító tulajdona, amíg fel nem használjuk. Egy külső raktárt alakítottunk át erre a célra, amit a mi kollégáink fognak kezelni. Ebben a hónapban már meg is érkezik az első beszállítás a raktárba.

2015-től az új EKAER rendszernek köszönhetően felállítottunk itt a gyárban egy fuvarszervező csoportot. Feladatuk, hogy a közel 570 beszállítónktól megszervezzék és elhozassák időre a gyártáshoz szükséges alapanyagokat, alkatrészeket. Az új folyamatnak köszönhetően jelentős fuvarköltség megtakarítást sikerült elérni! 2016 áprilisától megpróbáljuk ezt kiterjeszteni és nemzetközivé tenni. Ez azt jelenti, hogy április 11-től beindítjuk a németországi AVENTICS gyár részére is a fuvarszervezést. Ezt innen, az egri csapat fogja irányítani és fokozatosan vesszük át a német gyár összes beszállítóját. A terv az, hogy az év második felében a francia AVENTICS gyár fuvarszervezési feladatai is átkerüljenek Egerbe. Így a hazai logisztika ezen osztálya központi szerepet fog vállalni az európai gyárak életében.

image1Fejlesztések várhatóak a raktározásban is. Az alapanyagraktár területén több féle tárolási módszert alkalmazunk, többek között 18 db tálcás és paternoszteres liftet. Ezek előnye, hogy viszonylag kis felületen átlagosan 800-1000 féle kisméretű alkatrészt tudunk letárolni, hatméteres magasságban. A termékpalettánk komplexitása miatt ez egy hatékony megoldás. Több liftünk megérett már a cserére, így elindítunk egy lift tendert, mellyel kevesebb, de modernebb és megbízhatóbb típusokra cseréljük az elöregedett gépparkot a következő években.

Vevőink határozott igénye, hogy nem csak a standard, úgynevezett katalógus termékeinket szeretnék 24 órán belül megkapni a német logisztikai központ raktárából, de a konfigurátoros, azaz vevőspecifikus, egyedi termékeket is. Ez azt jelenti, hogy ha a vevő megrendel Európából egy konfigurált terméket hétfőn, akkor még azon a héten pénteken szeretné kézhez is kapni. Hamarosan, a nyár elejétől már több henger termékcsaládnál is teljesíteni tudjuk ezt a kérést. Bár nem egyszerű, hiszen ha levonjuk a különböző szállításokra szánt időt, akkor az egri gyárnak körülbelül csak 1,5 – 2 napja marad a gyártásra. Ez komoly rugalmasságot kíván mind gépi/emberi kapacitás, mind pedig anyagbeszerzés oldalról.

Egyre fontosabb a költségek optimalizálása,IMG_0563MUT ennek elősegítésére az egri logisztikai és stratégiai beszerző csoport több közös projektet is elindított. A csomagolási költség csökkentésére több beszállítónál átálltunk az egyutas göngyölegről több utasra, amit mint betétet, forgatunk egymás között. Több késztermék csomagolást lecseréltünk olcsóbb, de ugyanolyan minőségű termékekre. Az egyszer használt fa csomagolóanyagokat pedig újrahasznosítjuk egy külső beszállító segítségével.

A papírmentes gyártás bevezetésével (PMGY) a logisztika által végzett termelésütemezés egyre pontosabb, az időalapra való átállás miatt akár órára/perce pontosan meg lehet mondani, hogy egy-egy termék gyártása mikor induljon el.  A PMGY rendszerből pedig bármely percben nyomon követhető, hogy hol is tart a termék a gyártásban. A rövid futamidejű termékeknél (lásd 2 napos belső gyártás) egyre fontosabb, hogy a termelés mindig átlátható legyen, és azonnal be tudjunk avatkozni bármilyen eltérés esetén.


Címkék: