Menü
Témakörök
Laurinyecz Csaba
Laurinyecz Csaba
minőségirányítási vezető
AVENTICS Hungary

Fenntartható gyakorlat és vállalatirányítás az AVENTICS-nél

Biztonság
0

Az AVENTICS rendszeresen független intézetek ellenőrzéseinek veti alá környezetvédelmi, minőségügyi, munkabiztonsági és energiairányítási rendszerét. A Német Műszaki Felügyeleti Egyesület (TÜV SÜD) nemrégiben a Laatzen-i üzemnek először adta át az ISO 50001 tanúsítványt, ami hivatalosan is igazolja, hogy nemzetközileg is következetesen betartjuk az energiairányítási rendszer előírásait.

Cégünk nagy hangsúlyt fektet a fenntartható gyakorlat és vállalatirányítás megvalósítására. Elkötelezettségünket ISO tanúsítványaink rendre igazolják. Vállalati filozófiánk fontos részét képezi az energiahatékonyság és a környezetvédelmi teljesítmény folyamatos fejlesztése is. Ennek megfelelően tudatosítjuk kollégáinkban, hogy mit is jelent a környezetvédelmi- és energiatudatos munkavégzés a gyakorlatban.

A Laatzen-i üzem a közelmúltban újíttatta meg a TÜV SÜD által kiadott tanúsítványát, miszerint működése megfelel az ISO 14001 szabványnak. Itt szintén bevezetésre került az energiairányítási rendszer, amelyet az auditorok az ISO 50001 tanúsítvánnyal láttak el. Ennek köszönhetően cégünk az Európai Unió Energiahatékonysági Direktívájának (EED) felelt meg, még a kötelező bevezetésére vonatkozó határidő lejárata előtt. Az új irányelvnek megfelelően 2016 végéig minden 250 alkalmazottnál többet foglalkoztató nagyvállalatnak energetikai auditon kell átesnie, vagy az ISO 50001 energiairányítási rendszerről, vagy a Hitelesített Környezetvédelmi Vezetési Rendszernek (EMAS) megfelelő környezetvédelmi irányítási rendszerről szóló tanúsítvánnyal kell rendelkeznie.

Az ISO 9001-et a legfontosabb nemzetközi minőségirányítási rendszerként tartják számon, az autóiparban azonban az ISO/TS 16949 tanúsítvány megszerzése jelenti a legmagasabb minőségi norma elérését. Az AVENTICS világszerte működő üzemei az adott országok vonatkozó helyi tanúsítványaival is rendelkeznek. A francia Bonneville-ben működő üzem például a megtisztelő ‘Label Mont Blanc Excellence Industries’ címet kapta meg, mellyel kizárólag az ipari kiválóságokat és a magas minőségi szintet ismerik el.

Hazai viszonylatban egyéb tanúsítványok megszerzését is célul tűztük ki. Az egri üzem 2015 januárjában ismét megújította az ISO 14001 tanúsítványát, továbbá cégünk sikeresen tanúsíttatta munkabiztonsági és egészségvédelmi irányítási rendszerét is az MSZ 28001 szerint. Terveink között szerepel, hogy magas színvonalú minőségirányítási rendszerünk is újra hivatalos megerősítést nyerjen, így 2016-ban az ISO 9001 és az ISO/TS 16949 tanúsítvány felülvizsgálati auditját céloztuk meg.


Címkék: