Menü
Témakörök
ifj. Czomba Csaba
ifj. Czomba Csaba
kereskedelmi vezető
ELKE Kft.

Az AV szeleprendszerek vízügyi felhasználása

Elektronika
0

Több mint 20 éves üzleti kapcsolat és a jogelőddel közösen végigvitt projektek adják az ELKE Kft. és az AVENTICS sikeres együttműködésének alapjait. Az ELKE Kft. 1990 óta, magyar tulajdonú családi vállalkozásként működik.

Ipari folyamatok műszaki fejlesztésével, korszerű mérésadatgyűjtő-, adatátviteli-, valamint szabályozástechnikai berendezések és készülékek alkalmazásával foglalkozik. Cégünk az automatizálás területén a tervezés, szoftverfejlesztés, kivitelezés, beüzemelés, és utólagos szervizfeladatok elvégzésére is teljes körűen vállalkozik akár új berendezések fejlesztése, vagy pótlólagos automatizálás esetén is. Tevékenységeink köre a villamosipari (épületvillamosság, komplex ipari automatizálás, berendezésgyártás) és légtechnikai (pneumatika, sűrített levegő technika), gépgyártási, valamint kereskedelmi fővállalkozás több szakterületére kiterjed.

Az AVENTICS termékeire jellemző kiváló minőség és a folyamatos innováció számunkra megbízhatóságot, valamint együttműködésünk stabil alapjait jelenti. Emellett a minden igényt kielégítő műszaki támogatás, amit a kollégák részéről kapunk komoly segítséget nyújt a mindennapi munka, tervezés, termékkiválasztás és specifikáció során.

Az AV rendszereket olyan teljes automatizálási megoldásként használjuk a szelepszigetek területén, melyek remekül alkalmazkodnak az adott követelményekhez, és a meglévő gépek kihasználhatóságához. A szelepsziget konstrukciójánál a széles körű áramlási elemzés, a modern műanyag kialakítás és az AVENTICS alkalmazási követelmények területén szerzett többéves tapasztalata meghatározó. A termék lényegesen kisebb tömegével kompakt kialakítás, így magasabb funkciósűrűség érhető el.

Átlós tolózárral, rugalmas alaplapjával és galvanikusan leválasztott feszültségkoncepcióval e szeleprendszerek egyszerűek és könnyen átalakíthatóak. Egy lemezen akár 64 alaplapi szelep is elhelyezhető modulárisan, rugalmas alkalmazását pedig konfigurálható feszültség- és nyomásarányok segítik.

E szeleprendszerek vízügyi felhasználása kilenc vízmű esetében történt meg cégünk által, a térség ivóvízminőség-javító programjainak keretében. A fejlesztések célja a korábban kézzel történő vezérlések, pillangószelepek és így a megfelelő csövek kezelésének automatizálása volt. Az AV03 szeleprendszerek központi szabályozhatóságával az egy csoportban lévő távoli eszközök váltak kényelmesen működtethetővé.

Alkalmazások helyei (összesen 9 vízmű):

  1. Az „Első Szatmári Ivóvízminőség-javító Program” keretén belül Hodász, Vaja, Nagydobos, Szamosszeg, Tiborszállás vízműtelepeken.

Vezérlés: Mitsubishi PLC Q-Sorozat, HMI 1450 Sorozat

  1. A „Beregi Ivóvízminőség-javító Program” keretén belül Gergelyiugornya-Jánd, Vásárosnamény-Perényitanya vízműtelepeken.

Vezérlés: Eaton XV-100 HMI/PLC, XI/ON remote IO

  1. A „Nyírségi Ivóvízminőség-javító Program” keretén belül Nyírbogát, Kisléta vízműtelepeken.

Vezérlés: Eaton XV-100 HMI/PLC, XI/ON remote IO


Címkék: