Menü
Témakörök
Kriston Adrienn
Kriston Adrienn
pneumobil projekt koordinator
AVENTICS Hungary

AVENTICS Pneumatikai roadshow a pályakezdő mérnököknek

HR
0

Éves felsőoktatási előadássorozatával az AVENTICS szinte minden olyan hazai egyetemet meglátogatott az elmúlt két hétben, ahol műszaki mérnökképzés folyik. A rendezvény során a legújabb technológiai megoldásokat mutattuk be a hallgatóknak, emellett pedig ismertettük a 2016-os Pneumobil verseny megújult versenykiírását is.

A kéthetes körúton számos hazai egyetem mellett, idén több határon túli intézményt is meglátogattunk. Az egyetemek egy-egy műszaki előadásán az adott témakör szakértő kollégái szólaltak fel. Előadássorozatunk célja, hogy a főiskolákkal, egyetemekkel karöltve, évről évre megmutathassuk a pályakezdő mérnökhallgatóknak és a műszaki élet leendő szakembereinek a legújabb technológiai fejlesztéseket, így a pneumatikában rejlő további piaci lehetőségeket. Egy kompresszorról működtetett pneumatikus számológép segítségével nemcsak a technológia gyakorlati alkalmazásába pillanthattak be a diákok, de a IX. Nemzetközi AVENTICS Pneumobil Versenyen induló egyetemi csapatok is hasznos ötleteket kaphattak épülő járműveikhez. A rendszeres egyetemi kapcsolattartás és szakembertoborzás mellett ilyenkor tájékoztatjuk a nevezőket a verseny aktuális információiról, melynek idei jelentkezési határideje október vége.

A jövő évi rendezvényt érintő legfontosabb változások között szerepel például egy új kategória kiírás, mellyel háromnaposra bővül a májusi verseny. A ”projektmenedzsment” kategóriában a járművek tervezési folyamatát, és annak prezentálását értékeli majd a szakmai zsűri, figyelembe véve a gazdasági szempontokat is. Az egyetemi csapatok egy központi online felületen regisztrálhatnak, és a tervdokumentációkat is ugyanerre a felületre kell feltölteniük, az eddigieknél szigorúbb határidők mellett. Április végéig egy-egy bemutató kisfilmet is el kell készíteni a versenyző pneumobilok működőképes állapotáról.

Idén először „Egyetemi pontversenyt” is hirdettünk az intézmények között, mellyel a verseny normál kategóriájának első 10 helyezettje kaphat pontot, hasonlóan a Forma 1 pontozási rendszeréhez. A számításnál a négy fő versenyszámot – így a konstrukció eredetiségét, valamint a három fizikai futamot (távolsági, ügyességi, gyorsulási) – veszik figyelembe. Az egyetemek pontszámát az intézményből jelenlévő csapatok összteljesítménye adja majd. 2016-ban az utolsó három év összesített eredménye alapján alakul az egyetemek sorrendje, az első három helyezett díja pedig egyetemenként egy bruttó 1.000.000 Ft értékű voucher, mely az AVENTICS termékeire lesz beváltható, szabadon választott, oktatási vagy akár kutatási célra.

A Pneumatikai roadshow állomásai:


Címkék: