Menü
Témakörök
Fiser Orsolya
Fiser Orsolya
HR vezető
AVENTICS Hungary

Komplex program az utánpótlásért

HR
0

Humánerőforrás területén számos komoly kihívással találkozik az ember. Adott pozícióra a megfelelő szakembert kiválasztani igazán felelősségteljes munka, több száz dolgozó igényeit kielégíteni, képviselni szintén komoly feladat.

De egy gyár esetében más felelőssége is van a HR osztálynak, méghozzá hosszú távon kell biztosítaniuk az utánpótlás bázist az üzem számára. Az AVENTICS Hungary Kft. már a kezdetektől, a 2014-es tulajdonosváltástól kezdve (mint ismert, a Bosch Rexroth pneumatikai üzletága 2014 óta egy tulajdonosváltásnak köszönhetően AVENTICS néven végzi tevékenységét) kiemelt figyelmet fordít e területre.

Az utánpótlás toborzás első időszaka már az általános iskolában elkezdődik, a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával együttműködve a pályaválasztás előtt álló 13-14 éves tanulókat célozzuk meg a régióban. Az elmúlt időszakban két programot is szervezett a gyár ennek a korosztálynak, az eseményeknek pedig az volt a fő célja, hogy a továbbtanulás előtt álló fiataloknak játékos keretek között mutathassunk alternatívát. A tavaly őszi “Kutatók éjszakája” projektben egy gyárlátogatással összekötött élménynapon vehettek részt a fiatalok, míg az idei tavaszi esemény során a különböző ipari területekkel ismerkedhettek a tanulók egy vetélkedő során.

A nagyok élvezettel szereltek a Kutatók Éjszakáján

A középiskolások esetében már más a helyzet, ebben a korosztályban már jobban körvonalazódik a tanulók orientációja. Egerben két műszaki szakközépiskola is üzemel, lokálpatriótaként alapvetően rájuk fókuszálunk az együttműködések során. Mivel az elektrotechnikusnak, lakatosnak, forgácsolónak vagy CNC esztergályosnak tanuló diákok potenciális munkaerőt képezhetnek a jövőben, a két intézménnyel szoros szakmai együttműködést folytatunk, az iskolák kiemelkedő tanulóinak még gyakorlati lehetőséget is biztosítunk. Jellemzően nyári gyakorlatra érkeznek hozzánk a középiskolások, az ügyesebbeket pedig az évközi gyakorlati időszakra is megtartjuk. A legjobbak tanulószerződéshez jutnak, akiket rendszeres havi ösztöndíjban részesítünk, ráadásul, akik itt is kiemelkedő munkát végeznek, álláslehetőséget is kaphatnak az üzemben.

A felsőoktatásban résztvevő diákok számára tovább szélesednek a lehetőségek, a gyár alapvetően gépészmérnököknek, mechatronikusoknak biztosít gyakorlati lehetőséget, de pénzügy, kontrolling, logisztika területén is érkeznek hallgatók a vállalathoz. A diákok jellemzően legalább hat hónapot töltenek a cégnél, de az sem ritka, hogy egy-másfél évig is itt maradnak a tanulók, akik jó eséllyel pályáznak arra, hogy főállású munkát kapjanak a későbbiekben.

Új lehetőséget nyit a hallgatóknak a duális képzés, amelyet az AVENTICS a Debreceni Egyetemmel karöltve indít az idei, őszi tanévtől. Ennek keretében a BSC gépészmérnöki képzés alatt, a járműipari szakon biztosít gyakorlati oktatást a gyár. A duális oktatásra a hagyományostól eltérő a felvételi rendszer, a jelentkezőknek az egyetem és a gyár felvételijét is teljesítenie kell. Akik a kétkörös elbíráláson megfelelnek, szerződést és ösztöndíjat kapnak a vállalattól.

A kicsiket is érdekli a játékos tudomány

E programok mellett az utánpótlásbázis egyik fő forrása azonban továbbra is a Pneumobil verseny, amelyet az elődcégekkel együttvéve nyolc éve szervez a vállalat.  A több száz hallgatót megmozgató eseményen a jövő szakemberei versenyeznek egymással, ráadásul olyan hallgatók közül válogathat a cég, akik hónapokon át dolgoznak a rendezvény kapcsán pneumatikai eszközökkel, így pontosan ismerik az AVENTICS alaptermékeit.


Címkék: