Menü
Témakörök
Hegymegi István
Hegymegi István
kereskedelmi vezető
AVENTICS Hungary

Az AVENTICS életet „lehel” a legegyedibb tervekbe is

Megújulás
0

Az önállóvá vált AVENTICS töretlenül fejleszti kínálatát s rugalmas gyártókapacitásának köszönhetően az egydarabos, speciális megoldásoktól kezdve a nagy sorozatban gyártott berendezésekig kiszolgálja ügyfelei legkülönbözőbb igényeit is.

A pneumatikai alkatrészek és rendszerek egyik meghatározó, globális gyártója, a Bosch Rexroth pneumatikai üzletága 2014-ben egy tulajdonosváltásnak köszönhetően AVENTICS néven folytatta tevékenységét, ezáltal az elmúlt évtized pneumatika gyártásának egyik legjelentősebb változása ment végbe. Az átállás persze ennél korábbra nyúlik vissza: 2013. június 1-jén lett önálló társaság a Bosch Rexroth pneumatikai berendezéseket előállító részlege, amelyet később a Triton Partners német-skandináv érdekeltségű befektetői csoport vásárolt meg 2013 őszén. Az átállás hazánkban is érzékelhető volt, hiszen a Bosch Rexroth egyik speciális gyáregysége Egerben található. Az AVENTICS székhelye a németországi Laatzenben (Hannover) maradt, s e két helyszín mellett további négy városban működnek gyártóegységek (Gronau/Leine (Németország), Bonneville (Franciaország), Lexington (USA) és Changzhou (Kína)).

Az átállással az értékesítési rendszer is módosult. Azokban az országokban, amelyekben pneumatikus berendezéseket előállító gyáregység is működik – így például Magyarországon – a kereskedelmi képviseletek jogilag beolvadtak a gyárat működtető helyi társaságokba. A váltás zökkenőmentesen zajlott, s immáron új köntösben látjuk el ügyfeleinket.

Az AVENTICS azonban nemcsak nevében és arculatában újul meg, hanem a folyamatos, szakértő mérnöki munka következtében a termékkínálatunk is folyamatosan frissül, technológiai iránymutatóként szolgálunk az érintett ipari ágazatokban és a világ vezető pneumatikai beszállítói közé tartozunk.  Kiemelt figyelmet fordítunk a fejlesztések és a gyártás során az elektronikai megoldások pneumatikai alkatrészekbe történő integrációjára. Mindemellett a vállalat a hajtás- és vezérléstechnikai megoldások speciális szolgáltatója a hajók és haszongépjárművek, valamint a gyártási folyamatokon belül a láncmeghajtások terén. A hajózási és a fejlett hajóautomatizálási rendszerekben használt pneumatikai alkalmazásaival az AVENTICS a világ minden tengerén és óceánján otthon van.

Pneumatikai termékeink és gyártási technológiánk széles skálájának köszönhetően az Aventics Hungary Kft. speciális szerepet tölt be a szektorban, s a változások ellenére az alkatrészellátás biztonsága és a műszaki támogatás színvonala továbbra is magas szintű maradt. Rendszerünk rugalmassága lehetővé teszi számunkra, hogy a felmerülő vevői igényeket – az egy darabból álló, speciális megoldásoktól kezdve a nagy sorozatban gyártott berendezésekig – teljes mértékben kiszolgáljuk, így az Ügyfelek, a döntéshozó-mérnökök végül pontosan azt kapják kézhez, ami a terveikben szerepelt, akármilyen különleges vagy egyedi is az. Mérnökeink ugyanis akkor sem esnek kétségbe, ha ügyfeleink csupán egy egyszerű rajzzal „esnek be” hozzánk, hiszen a gyárunk egyik nagy előnye, hogy kapacitásunk rugalmasan alakítható, így szükség esetén extrém határidőket vállalva, a minőségi normákat betartva, szinte bármilyen berendezést le tudunk gyártani.


Címkék: