Menü
Témakörök
AVENTICS
AVENTICS
AVENTICS Hungary

Egy iparág megszületését ünnepeltük

Trendek és témák
0

Ötvenéves a pneumatikagyártás Egerben, amit az Aventics Hungary Kft. számos programmal ünnepel a városban. Ezúttal vállalatunk hazai és nemzetközi vezetése, Habis László, Eger megyei jogú város polgármestere, illetve Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságfejlesztésért és – szabályozásért felelős államtitkára köszöntötte cégünket egy zártkörű eseményen augusztus 31-én, az Eger Hotelben.

Névtelen-1

Következő állomásához érkezett üzemünk jubileumi ünnepségsorozata, mellyel az egri pneumatikagyártás félévszázados történetéről emlékezünk meg. A Pneumatika 50 időszaki kiállítás megnyitóját követően augusztus 31-én zártkörű gálavacsorán mondtunk köszönetet Eger városának, üzleti partnereinknek és dolgozóinak az elmúlt ötven év közös munkájáért. Az Eger Hotelben tartott gálaesten az AVENTICS cégcsoport hazai- és nemzetközi vezetősége mellett Habis László, Eger megyei jogú város polgármestere, valamint Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkára is üdvözlő beszédet mondott.

IMG_7544_resize

„Az Aventics Hungary Kft. jogelődjének ötven évvel ezelőtti megalapítása egyet jelentett a hazai pneumatika megszületésével, ami maga után vonta a szakmakultúra, a szakoktatás és képzés megszervezését a térségben, valamint az egész országban – vélekedett köszöntőjében Lepsényi István. „Mindig is híres volt a cég korszerű termékeiről, napjainkban pedig az Ipar 4.0 Nemzeti Technológiai Platform meghatározó alapító tagjaként, az AVENTICS mint iparpolitikai szakértő is jelentős mértékben hozzájárul a Minisztérium törekvéseihez – tette hozzá az államtitkár, aki az ünnepséget megelőzően látogatást is tett az Év gyárának megválasztott egri üzemünkben.

IMG_8010_resize

Habis László, Eger MJV polgármestere üdvözölte az ötvenéves egri pneumatikagyártást, melynek szerepét kiemelten fontosnak tartja a város korszerű, és ma már nemzetközileg is versenyképes iparának kialakulásában. „Gödri István és az Aventics Hungary Kft. csapatának előremutató hozzáállása és munkája nyomán lehetett a cég képes arra, hogy folyamatosan változó műszaki-, gazdasági- és politikai környezetben is sikeres legyen – mondta el a városatya, aki külön köszönetet mondott gyárunk vezetőségének a példamutató együttműködésért.

IMG_7927_resize

 „Az AVENTICS egy hagyományokban gazdag vállalat, mely 2014-ben búcsút intett a nagyvállalati szervezeti felépítésnek, hogy a jövőben egy rugalmas, saját lábakon álló cég legyen – kezdte beszédét Paul Cleaver, az AVENTICS cégcsoport vezérigazgatója. „Mostanra cégünk innovatív, kiváló minőségű termékeivel – melyek közül sokat Egerben gyártanak – megszilárdította pozícióját a piacon, a magyarországi egység pedig termelési hálózatunk egyik sarokkövévé vált, kiváló minőségi- és kiszállítási mutatókkal – tette hozzá. „Büszkék vagyunk a pneumatika területén nyújtott elkötelezett szakértelemre és kollégáink elszántságára, hogy felülmúlják ügyfeleink várakozásait újra és újra.”

IMG_7860_resize

„Ötven évvel ezelőtt, az éppen kibontakozó új piaci körülmények között, a lehetőséget megragadó emberek személyes elkötelezettségének és bátorságának köszönhetően honosodott meg a pneumatika, mint új ágazat hazánkban” – mondta el Gödri István, az Aventics Hungary Kft. ügyvezető igazgatója ünnepi beszédében. „Számos kihívást, fordulópontot, tulajdonos- és névváltást hozott cégünk számára az elmúlt fél évszázad, így büszkék lehetünk arra, hogy egri gyárunk a rendszerváltást követő komoly gazdasági átalakulási folyamatok során is képes volt talpon maradni és továbbfejlődni. Szeretnénk köszönetet mondani azoknak az embereknek, akik részt vettek a termelésben és a kereskedelemben, akik megtalálták a megfelelő megoldásokat az új helyzetekre, és a hátrányos feltételekből is előnyt tudtak kovácsolni – tette hozzá. „Köszönjük, hogy értéket teremtettek, egy értékes iparágat alapítottak és működtetnek ma is itt, Egerben – idén őket ünnepeljük.”

Vállalatunk az ünnepségsorozatot saját dolgozói körében is folytatta a hét végén üzemi köszöntőkkel, illetve egy jó hangulatú családi nappal.


AVENTICS Hungary – A cégcsoport legnagyobb európai gyára

Az egri AVENTICS üzem a cégcsoport legnagyobb európai gyáraként, több mint 20 ezer féle terméket kínál partnereinek. Bármilyen összetettek vagy szokványostól eltérőek is ügyfeleink elképzelései, hazai egységünk gondoskodik róla, hogy azok maximálisan megvalósuljanak – akár egészen kis szériában is. Rendeléseink több mint 90%-a 50 darab alatti sorozatokból áll, tehát az Aventics Hungary Kft. egyáltalán nem egy klasszikus értelemben vett tömeggyártó cég. Sokkal inkább a pneumatikai ágazat egyedi megoldásokra specializálódott szakértői vagyunk. Üzemegységünk az észak-magyarországi régió egyik legerősebb, legstabilabb és legmegbízhatóbb vállalkozása. 2016-ban az egri gyárban mintegy hárommillió-hatszázezer termék készült, lendületes fejlődésünket pedig pénzügyi mutatóink is igazolják. 2016-ban minden korábbi évet meghaladó, 18 milliárd forint éves nettó árbevételt értünk el, ami a gyártás bővülése mellett a működés folyamatos racionalizálásának, valamint új szervezési elvek és termelési rendszerek bevezetésének is köszönhető. Emellett cégünk a közelmúltban elnyerte a Nemzetgazdasági Minisztérium által is támogatott pályázaton az „Év gyára 2016” címet.


Címkék: