Menü
Témakörök
AVENTICS
AVENTICS
AVENTICS Hungary

50 éves évfordulót ünneplünk Egerben

Trendek és témák
0

Időszaki kiállítással emlékezik meg az egri Aventics Hungary Kft. pneumatika gyártásának félévszázados történetéről. A Pneumatika 50 elnevezésű jubileumi tárlatot Habis László, Eger megyei jogú város polgármestere és Gödri István, cégünk ügyvezető igazgatója nyitotta meg augusztus 23-án. Az interaktív kiállítás október végéig lesz látogatható az Agria Parkban.

Névtelen-1

Pneumatika 50 címen, időszaki kiállítással emlékezünk meg fennállásunk ötvenéves évfordulójáról, az Agria Parkban augusztus 23-tól október végéig egy történeti falon mutatjuk be a pneumatikát, mint technológiát, valamint egri üzemünk múltját és jelenét. A pneumatika bár kevésbé közismert, de mégis szervesen kapcsolódik mindennapi életünkhöz, többek között autóbuszok és vonatok ajtajait nyitja a jellegzetes sziszegő hanggal, de valószínűleg a reggelinkhez fogyasztott tej és felvágott csomagolása is AVENTICS termékeket használó gépsorokon készült. Sőt, még kedvenc újságunk nyomtatásakor is vélhetően ezeket alkalmazták.

Testközelből ismerhető meg a pneumatika is két játék segítségével: a vállalkozó kedvűek fizikai erejüket és ügyességüket tesztelhetik egy „pneumatikus vakonddal”, valamint egy – a sűrített levegővel hajtott versenyautók világából ismert – pneumobillal virtuális versenykört tehetnek meg az egri Érsekkertben. Minden játékos kedvű látogató egy apró ajándékot is magával vihet emlékbe.

AV_Pneumatika_50_Agria_001

Jubileumi tárlatunkat Habis László, Eger MJV polgármestere, és Gödri István, az Aventics Hungary Kft. ügyvezető igazgatója nyitotta meg. Gödri István megnyitó beszédében elmondta, hogy az egri pneumatika története ötven évvel ezelőtt kezdődött, amikor a berva völgyi Finomszerelvénygyár vezetői új utakat kerestek. Sokféle próbálkozást követően találtak rá a svéd Mecman cég pneumatika licenszére, ez a technológia pedig még szinte ismeretlen volt Magyarországon. „Akkor, az éppen kibontakozó új piaci körülmények között, a lehetőséget megragadó emberek személyes elkötelezettségének és bátorságának köszönhetően honosodott meg a pneumatika, mint új ágazat hazánkban” – vélekedik igazgatónk. Számos kihívást, fordulópontot, tulajdonos- és névváltást hozott azóta cégünk számára az elmúlt fél évszázad. „Büszkék lehetünk arra, hogy gyárunk a rendszerváltást követő komoly gazdasági átalakulási folyamatok során is képes volt talpon maradni és továbbfejlődni” – tette hozzá. „Ez a kiállítás egyfajta köszönetnyilvánítás mindazoknak, akik időt, energiát nem sajnálva értéket teremtettek, egy értékes iparágat alapítottak és működtetnek ma is itt, Egerben – idén őket ünnepeljük.”

AV_Pneumatika_50_Agria_003

A “Pneumatika 50” kiállítás aktivitásai 2017. augusztus 23-tól szeptember 3-ig minden nap délután 15.00-19.00 óra között, ezt követően pedig minden hétvégén (péntek, szombat, vasárnap), ugyanezen időpontban próbálhatóak ki az Agria Parkban. A tárlat október végéig lesz megtekinthető.


AVENTICS Hungary – A cégcsoport legnagyobb európai gyára

Egri AVENTICS üzemünk a cégcsoport legnagyobb európai gyáraként, több mint 20 ezer féle terméket kínál partnereinek. Bármilyen összetettek vagy szokványostól eltérőek is ügyfeleink elképzelései, hazai egységünk gondoskodik róla, hogy azok maximálisan megvalósuljanak – akár egészen kis szériában is. Rendeléseink több mint 90%-a 50 darab alatti sorozatokból áll, tehát üzemünk egyáltalán nem egy klasszikus értelemben vett tömeggyártó cég. Sokkal inkább a pneumatikai ágazat egyedi megoldásokra specializálódott szakértője. Az Aventics Hungary Kft. az észak-magyarországi régió egyik legerősebb, legstabilabb és legmegbízhatóbb vállalkozása. 2016-ban gyárunkban mintegy hárommillió-hatszázezer termék készült, lendületes fejlődésünket pedig pénzügyi mutatóink is igazolják. 2016-ban minden korábbi évet meghaladó, 18 milliárd forint éves nettó árbevételt értünk el, ami a gyártás bővülése mellett a működés folyamatos racionalizálásának, valamint új szervezési elvek és termelési rendszerek bevezetésének is köszönhető. Az egri gyár a közelmúltban elnyerte a Nemzetgazdasági Minisztérium által is támogatott pályázaton az „Év gyára 2016” címet.


Címkék: