Menü
Témakörök
Kovács Ferenc
Kovács Ferenc
HSE megbízott
AVENTICS Hungary

Unalmas és kötelező? – A hatékony vállalati oktatásról

HR
0

Munkavégzésünk során rendszeresen vállalati képzésekben részesülünk. Ezek egy jó része új ismereteket ad, mint például egy újfelvételes oktatása, másik részük pedig ismételt oktatás.

Munkavégzésünk során rendszeresen vállalati képzésekben részesülünk. Ezek egy jó része új ismereteket ad, mint például egy újfelvételes oktatása, másik részük pedig ismételt oktatás. Ez utóbbiak közé sorolható az éves munkavédelmi, tűzvédelmi és környezetvédelmi oktatás is. Minden évben ismételni szükséges bizonyos ismereteket, melyek nem változnak. Például: tűzoltó készülékek használata, kézi anyagmozgatás szabályai vagy akár a szelektív hulladékgyűjtés. Évente két alkalommal oktatjuk a teljes céges állományt, ami az egri üzemegység esetében közel kétezer alkalmazottat jelent – még a gyárigazgatónak is kötelező, aki mindig részt is vesz ezeken. Májusban a munkavédelmi–környezetvédelmi oktatást, szeptemberben pedig a tűzvédelemi és az épület kiürítési gyakorlatot tartjuk. Legfőbb célunk, hogy minimalizáljuk a munkabalesetek számát (“0” munkabaleseti ráta elérése és fenntartása) és sikeresebb szelektív hulladékgyűjtést valósíthassunk meg. Az oktatások nem csak a problémák megoldásáról szólnak jelen esetben, hanem hosszú távon egy vállalati szemléletmód kialakításáról is, melynek célja a környezet- és munkabiztonság központú gondolkodásmód elterjesztése munkatársaink körében.

AVENTICS HUNGARY

Nehéz a dolgozók érdeklődését felkelteni egy-egy ilyen alkalommal, hiszen “muszájból” vannak jelen, így sokszor alig várják, hogy vége legyen. Mit tehet ilyenkor az előadó? Lehetőség szerint érdemes magát a tematikát színesebbé, érdekesebbé tenni, nem mindig ugyanazokat a képeket használni, tanulságos videót vetíteni hozzá, ami néha lehet akár kissé humoros is. Ebben nagyon jó szolgálatot tesznek a www.ommf.gov.hu  oldalon található EU-s finanszírozásból készült NAPO filmek és ugyaninnen a munkavédelmi bírságokból finanszírozott oktatófilmek is. Használhatóak még az üzemünkben készült képek a jó állapot, vagy akár egy helytelen példa bemutatására is. Végeláthatatlan statisztikákkal és adatokkal nem érdemes sokáig húzni a kollégák idegeit, így csak a mindenképpen szükséges számokat közöljük. Az előadó személye és előadásmódja ugyancsak sokat számít. Fontos a hangsúly és a tagoltság, törekedjünk arra, hogy a mondatok is kapcsolódjanak egymáshoz. A helyiség felszereltségét is érdemes szem előtt tartani, hiszen létszámtól függően a vetítésre és a hangosításra is ügyelnünk kell.

Már az AVENTICS jogelőd cégeinél is voltak ismételt oktatások különböző formában: kezdetben nyomtatott anyagból kellett felkészülni bizottság előtti vizsgára, majd ebből alakult ki fokozatosan a mostani rendszer, tesztkitöltéssel a végén. Ismételt HSE oktatásainkat évente tartjuk, minden évben újabb témák, képek és videók bemutatásával. Érdekességképp, volt már munkavédelmi oktatás autóbuszon is, amikor munkaidőben gyárlátogatásra mentek dolgozóink – ennek azonban a hatékonysága sokkal gyengébbnek bizonyult. Ugyan vannak olyan cégek, ahol ezek minden évben az oktatási napló aláírásában merülnek ki, mi azonban a képzések végén a tesztek eredményeivel győződünk meg arról, hogy munkavállalóink elsajátították-e megfelelő mértékben a tananyagot. A követelményszint minimum 75%.


Címkék: