Menü
Témakörök
Fiser Orsolya
Fiser Orsolya
HR vezető
AVENTICS Hungary

Társadalmi szerepvállalás Egerben

HR
0

Jövőre lesz cégünk ötven éves, így a magyar pneumatikai gyártás letéteményeseként sok szállal kötődünk Egerhez és a magyar iparhoz. Sok egri emlékszik még, amikor a Berva-völgyben megindult – svéd licencek alapján – a pneumatikus szelepek és hengerek gyártása. Vállalatunk azóta már az egri Ipari Parkba költözött, ahol a mai napig mintegy 25 ezer féle terméket vagyunk képesek előállítani. A 2015-ben gyártott termékeink darabszáma elérte a 3,8 milliót.

A közel ötszáz egri és régióbeli dolgozót foglalkoztató vállalatunk tevékenységében jelentős szerepet játszik a város, illetve a hazai mérnökképzés támogatása.  Az utóbbi célt szolgálja a Nemzetközi Aventics Pneumobil Verseny, melyet jövőre tizedik alkalommal rendezünk meg Egerben. Az egyetemi és főiskolai mérnökhallgatók egy izgalmas projekt keretében ismerkednek leendő hivatásuk gyakorlati oldalával. Számos példa van arra, hogy a versenyző diákok fiatal, pályakezdő diplomásként nálunk álltak munkába tanulmányaikat követően.

IMG_pneumobilIX. Nemzetközi Aventics Pneumobil Verseny

A fiatalság nevelésének egyik hatékony eszköze a csapatsport. Ezért támogatjuk az Aventics Kupa Nemzetközi Utánpótlás Labdarúgó Tornát is, ami immár 22 éve minden évben megmozgatja a hazai, valamint a határon túli magyar csapatokat. Az Egerben megrendezett háromnapos bajnokság alatt több korosztályban mérik össze tudásukat a fiatal focisták, akik minden évben felnőttekhez mérhető elszántsággal küzdenek a győzelemért.

IMG_focikupaAventics Kupa XXIII. Nemzetközi Labdarúgó Torna

Az elmúlt évtizedekben számos egészségügyi, oktatási projektet, illetve önkormányzati kezdeményezést támogattunk. 2015 nyarán az Aventics Hungary Kft. finanszírozásával tette biztonságossá Eger önkormányzata a helyközi buszállomást, a Barkóczy utca két oldalát összekötő, nagy forgalmú gyalogátkelőhelyet. Minden évben hozzájárulunk a város kulturális életének színesítéséhez is. Elkötelezettek vagyunk abban, hogy a helyi lakosok, illetve az Egerbe látogatók jól érezzék magukat ebben a gyönyörű történelmi városban. Az Agria Nyári játékok már hagyományosan az AVENTICS támogatásával kerülnek megrendezésre.

IMG_csuszasgatloBarkóczy utcai gyalogátkelő

A cég hagyományainak és filozófiájának megfelelően gyűjtési akciókkal, eszközadományozással és egyedi támogatásokkal segítjük a rászorulókat, valamint számos gyermekeket segítő szervezetet. Így nem véletlenül jelenik meg számos közösségi felületen is cégünk neve. Az Aventics Hungary Kft. ügyvezető igazgatója, Gödri István, magánemberként is elkötelezett az emberek, a környezet és a közösségek segítésében, számos szervezeti tagságot vállal a cégvezetés mellett. A hagyományoknak megfelelően minden év augusztus 20-án adja át Eger polgármestere, Habis László a „Dobó kardja” kitüntetést és a vele járó díszes kardot. Büszkék vagyunk arra, hogy idén ezt a rangos kitüntetést Gödri István kapta meg az Egerért is végzett kiemelkedő munkássága elismeréseként!

IMG_dobo_kardjaHabis László, Eger polgármestere adja át a „Dobó kardja” kitüntetést Gödri István ügyvezető igazgatónak (Fotó: Ebner Béla)


Címkék: