Menü
Témakörök
Fiser Orsolya
Fiser Orsolya
HR vezető
AVENTICS Hungary

Generációk

Egyéb
0

A szervezeti együttműködésben általában, így a mi vállalatunknál is aktuális téma a generációs különbségek kezelése. Sokszor tapasztaljuk, hogy egyre gyakrabban állnak a “baby boomer”, és “X generációs” vezetőink értetlenül egy-egy munkavállalói megnyilvánulás vagy viselkedés előtt. Miért ilyen aktuális ez a téma manapság?

Amióta világ a világ mindig azt halljuk, hogy „bezzeg az én időmben” és hogy „nahát, ezek a mai fiatalok milyenek?!”. A vállalatok és X-es vezetőik számára egyre inkább komoly fejtörést okoz, hogy hogyan is győzzék meg, illetve hogyan bírják rá Y-os, Z-s munkatársaikat olyan munkavégzésre, amit ők kialakítottak a különböző előírásokban, irányelvekben és a le nem fektetett szabályokban.

Lássuk be, ez így nehezen megy. Csak a panasz marad, amit hallottunk mi is fiatal korunkban: “Nahát, ezek a mai fiatalok, milyenek?!” A vállalatok menedzsmentjének meg kell érteni, hogyan működnek a fiatalabb generációk és nekik maguknak kell reagálni, hogyha a vállalatot sikeresen akarják működtetni, segíteni munkavállalóikat, ezáltal az egész szervezetet, hogy ki tudják hozni az elvárható maximális teljesítményt.

Sok könyv, szakcikk és konferencia foglalkozik a témával, valahogy mégis úgy érzem, nehezen tudunk nyitni, a HR szakma és a menedzsment pedig széttárt kezekkel áll a kérdéskör előtt és próbálkozik. Mi is, az AVENTICS Hungary Kft. vezetőiként és munkatársaiként folyamatosan kipróbálunk, változtatunk, körbejárunk, meghallgatunk, megvitatunk, bevezetünk, kivezetünk…

Éppen ezért már ott tartunk, hogy mindent átsző a téma, bármilyen projectmunka kapcsán ott lebeg a kérdés, hogyan csináljuk úgy, hogy mindenki számára érthető legyen és a résztvevőket együttműködésre ösztönözze.av

Filozófiánk, hogy szeretünk fiatalokkal dolgozni. Gondolkodtunk, hogyan tudnánk legeredményesebben kommunikálni fiatal kollégáinkkal és leendő munkavállalóinkkal. Ennek megfelelően erősítjük például Facebook jelenlétünket is, ipari gyártó és értékesítő vállalati mivoltunk ellenére egyre erőteljesebben. Feldobtuk a kérdést is a cégnél, hogy hogyan tudnánk leghatékonyabban információt kapni és eljuttatni a kollégákhoz. Ennek folyományaként, önkéntes jelentkezés alapján megalakult egy ötfős team, akik rendszeresen beszámolnak/posztolnak a területükön történt aktualitásokról, izgalmas eseményeikről. Szakmai és könnyedebb témákról egyaránt. Kaptak ehhez egy kis támogatást is, hiszen céges tabletek segítségével a lehető leggyorsabban tudják továbbítani a híreket, képeket és a kis filmeket kommunikációs csapatunk részére. Így kerülnek hozzánk gyorsan, első kézből az értékes hírek, és így ismerheti meg a nagyvilág akár a Facebook-on is, hogy hogyan is működünk mi itt Egerben az AVENTICS-nél.

Remélem, hogy élvezik Kollégáink ezt a sokszínű feladatot! Látogassa meg Ön is Facebook oldalunkat, biztos vagyok benne, hogy talál nálunk érdekes híreket és olvasnivalókat! Visszajelzéseiket nagy örömmel fogadjuk, hiszen mi is tanulni szeretnénk a világtól! Üdvözlöm Önöket az éterben, ahol egyre több felületen találkozhatunk!


Címkék: