Menü
Témakörök
Piukovics Zsolt
Piukovics Zsolt
értékesítő mérnök
AVENTICS Hungary

A pneumatika szerepe a Life Science világában

Gyógyszeripar
0

A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően az egészségügyi- és gyógyszeriparban használatos technológiai megoldások számos lehetőséget hordoznak magukban, melyekkel egyik napról a másikra lehet a piacot átformáló sikereket elérni. Az egyre megfizethetőbbé váló egészségügyi termékek és életminőséget javító berendezések sok esetben olyan innovatív technológiáknak köszönhetőek, melyeket egyre szélesebb körben alkalmaz az iparági gyártástechnológia.

Az egészségügyi- és diagnosztikai technológiák alkalmazásai potenciálisan magukban hordozzák a lehetőségét, hogy emberek millióinak javíthassunk egészségi állapotán világszerte az egyre megfizethetőbbé váló egészségügyi termékeken és életminőséget javító berendezéseken keresztül. Beszéljünk akár orvostechnikai eszközökről, diagnosztikai vagy analitikai laboratóriumi berendezésekről, gyógyszeripari és biotechnológiai gyártásról, ezeknek az eszközöknek és rendszereknek a használatával a termelékenység növelése mellett a megbízhatóság, valamint a költségek megfelelő szinten tartása a kiemelt célja.

PHARMA_001

Az elmúlt években az ezeken a területeken történt átfogó és dinamikus fejlődés többek között a legmodernebb innovatív technológiáknak köszönhető, melyek széles körben elérhetővé váltak már az iparág számára. Mi az AVENTICS-nél mindent megteszünk annak érdekében, hogy olyan műszaki megoldásokat alkossunk, melyek kielégítik a Life Science területek meghatározó igényeit:

  • Hordozhatóság – Napról napra nő azon orvosi, diagnosztikai eszközök és életmentő felszerelések listája, melyeknél követelmény a könnyű alapanyagok használata, az energiatakarékos működés, valamint az emelt teljesítmény kompakt konfigurációban.
  • Megbízhatóság – Akárcsak az automata gyártóberendezéseknél, a gyógyászati eszközök esetében már szó szerint emberéletek múlnak a meghibásodás nélküli üzemelésen a működés több ezer üzemórája alatt. Emellett kiemelt fontosságú az eszközök könnyű javíthatósága és cseréje is az üzemi karbantartásoknál.
  • Fejlett automatizáltság – A legtöbb egészségipari szegmens és alkalmazás területén állandóan növekszik az igény az egyre intelligensebb, flexibilisebb gyártó, összeszerelő és működtető rendszerek fejlesztésére – példaként említhetőek a nagy sebességű diagnosztikai berendezések.
  • Intelligens funkcionalitás – A medikai eszközöknél és a gyógyszeripari gyártásban a digitális intelligencia beágyazása a pneumatikai rendszerekbe elősegíti a gyártás visszakövethetőségét, ezzel növelve a felhasználható digitális egészségügyi adathalmazt.

Nemzetközi vállalatunk ezen szempontokat figyelembe véve fejleszti pneumatikai termékeit, egyes termékköröket pedig kifejezetten az egészségügyi ipar igényeinek megfelelően:

Szeleprendszerek

A D010-MR és D015-MR miniatűr szelepcsalád alkalmazható többféle egészségügyi berendezésben, ahol rövid kapcsolási idők és nagy áteresztés szükséges a lehető legkisebb befoglaló méretek mellett. Ezen egyedi szeleprendszerek mindig az adott alkalmazáshoz illeszthetőek, majd a szükséges mennyiség függvényében gyárthatóak, optimalizálva a felmerülő költségeket.

PHARMA_002

Annak érdekében, hogy teljessé tegyük miniatűr szelep- és vezérlési kínálatunkat, az egyedi alrendszerek kifejlesztésére specializálódtunk, melyek könnyen implementálhatóak kész berendezésekbe és gépekbe. Ezek az alrendszerek ideális megoldást jelentenek olyan kompakt orvostechnikai eszközöknél, mint például a terápiás mandzsetták, vérkép-elemzők, hordozható oxigén koncentrátorok, vizeletvizsgálati és egyéb berendezések, melyek megbízható, kisméretű pneumatikus vezérlőszelepeket igényelnek.

Nyomásszabályzás

A precizitás és pontosság a legtöbb kapcsolódó orvosi alkalmazás esetén igen fontos tényezők. Intelligens elektropneumatikus nyomásszabályzóval kompakt kialakítás mellett, mégis nagy teljesítmény biztosítható, amit a már sokat bizonyított ED02 sorozatunk képvisel.  Ezen kisméretű nyomásszabályzók ideálisak az orvosi eszközök kihívást jelentő alkalmazásainál, emellett képesek nagyobb méretű szabályzók pontos elővezérlésére is. Ezen technológiai megoldások használati értéke különösen megmutatkozik az alacsony-nyomású precíziós feladatoknál, mint például a gyógyszergyártási folyamatokon belül a csomagolások szivárgásmérése.

Aktuátorok

Minden automata rendszernek vannak egyedi igényei mozgatásra, emelésre és pozicionálásra, ahogy a késztermék végighalad egy gyártási folyamaton. Ezeknél a rendszereknél a feladatok végrehajtására rendkívül széles választék áll rendelkezésre, hengerek, szánok, forgatóhengerek és érintés nélküli manipulátorok, melyekkel lefedhetőek az adott speciális igények. Olyan felhasználási helyeken, ahol rendszeres tisztításnak/ fertőtlenítésnek vannak kitéve az egységek, speciálisan tervezett higiénikus rozsdamentes hengerek teljesítenek szolgálatot a biztonságos és egészséges gyártási folyamat érdekében.


Címkék: