Menü
Témakörök
Gödri István
Gödri István
ügyvezető igazgató
AVENTICS Hungary

Heves megyei adományok a gyimesbükki Dani Gergely Általános Iskolának

Egyéb
0

Adománygyűjtésbe kezdett az AVENTICS Hungary Kft. a gyimesbükki Dani Gergely Általános Iskola megsegítésére. Az aktivitáshoz két Heves megyei iskola és egy szállítmányozó cég is csatlakozott. December 15-én indították útnak az adományokat, amik a Trans-Sped Csoport jóvoltából még a napokban, karácsony előtt megérkeznek az erdélyi településre.

Kiemelt prioritást élvez a pneumatikai eszközöket gyártó AVENTICS Hungary Kft. számára a társadalmi felelősségvállalás. Az egri üzem az idei év során már többször kezdeményezett olyan aktivitást közvetlen környezetében, amellyel a pneumatikai gyár közelében élők mindennapjait segítette a cég, ezúttal azonban egy távolabbi intézménynek nyújtanak támogatást: a gyimesbükki Dani Gergely Általános Iskolának szerveztek gyűjtést, amely a romániai Bákó megye egyetlen magyar oktatási intézménye. A kezdeményezéshez két Heves megyei iskola is társult, a szállításban a  Trans-Sped Csoport nyújt segítséget.

Adomány

Az egri Farkas Ferenc Zeneiskola és a Felsőtárkányi Általános Iskola  asztalokat, székeket, falitáblákat, könyveket, a Mill 94 Kft. pedig írószereket ajánlott fel az erdélyi intézmény számára, ahová 62 magyar óvodás és 188 magyar iskolás jár. Az AVENTICS Hungary Kft. a felajánlást 300.000 forint értékű adománnyal egészítette ki. Az eszközök szállításában a komplex logisztikai szolgáltató Trans-Sped Csoport nyújt segítséget, akik örömmel vállalták a négy raklapnyi, több mint fél tonnányi adomány elszállítását a 700 kilométerre fekvő Gyimesbükkre, hogy a csaknem 250 iskolás és óvodás számára karácsonyi ajándéknak szánt adományok még a téli szünet kezdete előtt eljussanak Erdélybe.

“Segíteni mindig jó, karácsony közeledtével pedig csak erősödik az emberben a vágy azzal kapcsolatosan, hogy támogatást nyújthasson a rászorulóknak. Bízunk benne, hogy ezzel az adománnyal hozzá tudtunk járulni a gyimesbükki gyermekek oktatásához, s egy kis örömet csempészhetünk az ott dolgozók életébe is” – fogalmazott a fuvar elindítása után Gödri István, az AVENTICS Hungary Kft. ügyvezető igazgatója. Az adományokat Sasváriné Fiser Orsolya, az Aventics Hungary Kft. személyügyi vezetője, Barczi-Bennett Edina, az egri Farkas Ferenc Zeneiskola igazgatónője, dr. Juhász Attila Simon Felsőtárkány polgármestere, Bakos Ervin a Trans-Sped Csoport nemzetközi szállítmányozási csoportvezetője és Piroska Péterné, a cég belföldi szállítmányozási csoportvezetője indította útnak.

Nagy-Galaczi Hajnal, a gyimesbükki Dani Gergely általános iskola igazgatónője elmondta, hogy nagy örömmel fogadták az AVENTICS és az intézmények felajánlását, és egyben köszönetüket is kifejezte az adományokkal kapcsolatosan.


Címkék: