Menü
Témakörök
Hegymegi István
Hegymegi István
kereskedelmi vezető
AVENTICS Hungary

KEFO PNEUMOBIL GÁLAFUTAM 2015

Egyéb
0

Mérnökdiákok léghajtányaitól volt hangos a 2015-ös Kecskeméti Pneumobil Gálafutam szeptember 12-én. A hétvégi eseményen a még májusban rendezett, VIII. Nemzetközi AVENTICS Pneumobil Verseny legeredményesebb mérnökei mérhették össze tudásukat és ügyességüket.

Az uniós támogatással megtartott rendezvényen és szakkiállításon ezúttal 15 járműépítő csapat vett részt. Idén is jó hangulatú, ám de feszült várakozás előzte meg a versenynap ünnepélyes megnyitóját új helyszínen, a Rudolf-laktanyában. A versenyt megelőző pillanatokban voltak, akik az újabb találkozásnak megörülve együtt reggeliztek a jó időben, mások az utolsó simításokat végezték gépeiken, kihasználva az értékes, utolsó másodperceket a bokszutcában. Jó volt látni a fiatal mérnökök jókedvét és elszántságát egy-egy elkapott pillanatban.

Gaál József, Kecskemét alpolgármestere és Hegmanné Nemes Sára, a Kecskeméti Főiskola kancellárja a hallgatókhoz intézett bíztató szavakkal, és a partnercégek köszöntésével nyitották meg a versenyt. A duális szakképzés rendszeres támogatójaként, imponáló volt a főiskola lelkesedése és elköteleződése a negyedik alkalommal megrendezett futam iránt. Ebből is jól látszik, hogy a cégünkkel folytatott hosszú távú együttműködés fontos szerepet kap az intézmény egyetemmé válásának folyamatában, ami nagy örömünkre szolgál.

Kecskemét főtere eddig remek környezetet biztosított a rendezvénynek, és a látogatók számát tekintve is népszerű helyszínnek bizonyult. A Rudolf-laktanyával kapcsolatos rekreációs fejlesztések izgalmas lehetőségeket rejtenek a jövőre nézve, amit a Gála további műsorokkal és programokkal hálálhat meg az elkövetkező években. Kecskeméti lakosként külön öröm és büszkeség számomra, hogy az AVENTICS Hungary Kft. olyan eseményt támogat, ami évről évre a város, a felsőoktatási képzések, valamint az innovatív gyártók kapcsolatát és együttműködését ápolja, egy különleges program keretében.

A diákok két kategóriában versenyeztek pneumobiljaik fedélzetén. A gyorsasági kategóriában például egy kanyargós, ügyességi pályát kellett minél hamarabb teljesíteniük a csapatoknak. Itt számos esetben láthattunk nagy csatákat, kiélezett köridőket, volt mikor elszakadt lánc miatt kellett újra szerszámokat ragadni és volt, mikor a pálya csúszóssága állította a sofőröket nem várt nehézségek elé. A gyorsulási futamon az 50 méteres egyenes pályán kellett a legjobb időt menni a győzelemhez.  Az idei versenyen a Budapesti Műszaki Egyetem csapatai szerepeltek a legjobban, de a Szegedi Tudományegyetemnek is sikerült kétszer is büszkén dobogóra állnia. A díjakat és okleveleket Dr. Ailer Piroska, a Kecskeméti Főiskola rektora és Dr. Kovács Lóránt, a Kecskeméti Főiskola Gépipari és Automatizálási Műszaki Főiskolai Karának dékánja adták át az idei Gálafutam győzteseinek.


Címkék: